Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Anatomie

Anatomie
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

ook bekend als ‘Anatomy’

Enorm origineel verhaal, gebaseerd op de permante tentoonstelling van de menselijke anatomie in Duitsland! En dat maakt dat het verhaal z? ongelooflijk realistisch overkomt, dat je gaat twijfelen aan de oorsprong van de lichamen op die tentoonstelling… Het is dan misschien ook geen toeval dat de film in Duitsland afspeelt en de gesproken taal Duits is.

We zien een elite universiteit door de ogen van een getalenteerde studente chirurgie, wiens grootvader eens de grondlegger was van deze lesmethode. Behalve lokalen vol lijken die door de studenten ontleed worden, bezit de universiteit ook een tentoonstelling van de menselijke anatomie (en die bestaat dus echt!) van allemaal geprepareerde lichamen van uitzonderlijke kwaliteit. Geen vormen van ontbinding, het lijkt wel rubber in plaats van weefsel. En daar komt het verhaal langzaam naar voren: om deze preparaten zo zuiver mogelijk te houden, moeten de lichamen in levende toestand ontleed en geprepareerd worden…
Een injectie met een speciaal middel, plastificeert de lichamen van binnenuit, maar deze moet door de bloedbaan verspreid worden naar alle cellen (vandaar dat dit niet met doden kan) Dit geeft hele speciale effecten bij de proefpersonen, die in sommige gevallen nog lijken te kunnen onsnappen.

In mijn ogen is Anatomie een ondergewaardeerde topfilm, met een sublieme rol van Franka Potente. Er zaten zeker creepy momenten in de film (met dank aan de knipperende lichten) en verder heeft de film een lekker tempo. Verder zaten er ook nog aardig wat gore-momenten in de film. Dat het verhaal niet altijd logisch is doet verder niets af van het feit onze Oosterburen wel degelijke horrorfilms kunnen maken die de moeite waard zijn.
Inmiddels is er ook een 2e deel verschenen.

Over de auteur

avatar

6 reacties

  1. avatar
    BillyBlack

    Tegen zulk ongelooflijk goed onderbouwd commentaar, wat trouwens echt gelijk tot de kern van de zaak komt, kan toch geen enkele fatsoenlijk filmliefhebber op… petje af voor Jason-x-…

Laat een antwoord achter