Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bird With The Chrystal Plumage

Bird With The Chrystal Plumage
5.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Deze debuut film van Argento is allesbehalve een teleurstelling en laat je vooral niet afschrikken door de datum waarop hij uitkwam. Alles lijkt op een moderne film behalve natuurlijk de kleding, auto’s enz.

Het verhaal gaat over een schrijver in Rome die als hij naar huis loopt in een kunstgalerij iemand een meisje ziet neersteken. Hij wil haar helpen, maar komt vast te zitten. De figuur rent weg en de vrouw overleeft de aanval.
Maar de moordenaar komt terug om zich op de schrijver te wreken..Als hij de zaak probeert op te lossen, maakt de moordenaar, die zwarte handschoenen draagt, nog meer slachtoffers.

Verwacht van deze film niet veel bloed of speciale effecten (denk ook aan de tijd waarin hij uitkwam). Maar je zult wel anderhalf uur op het puntje van je stoel zitten door o.a. zinderende spanning, goed acteerwerk en een mysterie waar je niet zo snel de oplossing van weet. Ook de muziek van de lgendarische Ennio Morricone is fantastisch te noemen.

Een absolute topper van Argento en ??n van mijn favorieten.

Over de auteur

avatar

14 reacties

  1. avatar
    Bo

    WAT NOU PISSIG? ik zeg alleen dat deze film mischien niks voor jou is als je graag naar mensen kijkt die met lijken neuken en dat kunst noemt, das alles nou ben ik wel pissig

  2. avatar
    Legioen

    Eindelijk gezien, stelde echt nergens teleur. Maar 1 ding zit me echt monsterlijk dwars, kan iemand me uitleggen wat die fucking vogel er nou mee te maken heeft?

Laat een antwoord achter