Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Black Christmas (2006)

Black Christmas (2006)
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een groep studentes blijft op kerstavond gezellig met een zijn allen in het studentenhuis waar ze wonen. In dat studentenhuis zijn vroeger brute moorden gepleegd door ene Billy en zijn familie. Nu op kerstavond komen Billy en zijn moordlustige zus Agnes terug, om alle studentes uit te moorden en te genieten van hun vlees….

ACTREERWERK
Ik kan eerlijk zeggen dat alle dames in deze film van goed niveau waren, geen oscar nominaties in sp?, maar alle actrices waren ook goede actrices. Prima!

GORE
Oogbollen worden uitgerukt, mensen worden met tal van uiteenlopende wapens neergestoken, een afgehakt hoofd, een doorboord hoofd, en een verbrand lichaam. De moorden waren vermakelijk, maar niet erg uiteenlopend, helaas, dat kost punten!!

CONCLUSIE
Het is geen geheim dat ik de originele versie van Black Christmas beschouw als een van de meest creepy horrorfilms aller tijden. Ik weet dat ik hiervoor niet in de smaak zal vallen bij horrorfans, maar in alle eerlijkheid vond ik de originele Black Christmas NOG griezeliger dan Halloween.

Maar da, natuurlijk het onvermijdelijke, wederom een remake van een klassieker.

Toch moet ik zeggen dat deze remake mij meegevallen is, ik moet natuurlijk niet al te veel vergelijken met het origineel, maar toch vind ik Black Christmas 2006 een redelijk vermakelijke horrorslasher-prent.

De gore in deze film is zeker genoeg aanwezig, maar helaas lijken alle moorden qua uitvoering en set-up erg sterk op elkaar. Eerlijk gezegd zijn bijna alle moordscenes in deze film bijna identiek. Dat vond ik wel jammer, want de gore op zich is zeker niet slecht. De scenes waarin oogbollen uit hun kassen worden gerukt zijn dan ook van veel hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld See No Evil. Maar toch, als je diezelfde moord al 5 keer gezien hebt, dan begint het minder creatief te worden.

De suspense is natuurlijk minimaal tot niet aanwezig. W?l wil ik graag punten geven voor de onvermijdelijke climax waarin onze typische blonde heldin op de vlucht slaat voor de killer(s). De achtervolgingsscenes in Black Christmas zijn dan ook van hoog niveau en bezorgden dat extra beetje spanning en suspense toch nog.

BC 2006 is van de makers van de Final Destination-trilogie, Tamara en Willard. Ik ben een groot fan van de FD films, maar Black Christmas is meer van het kaliber Tamara, dus als je die film al beneden de maat vond, zou ik deze toch liever laten staan!

Al met al zou ik zeggen; huur hem gerust een keertje, vergelijk alleen niet te veel met het origineel, en verwacht niets meer of minder dan een hersenloze slasherfilm met goed acteerwerk en enkele sterke gore momenten.

Over de auteur

avatar

10 reacties

  1. avatar
    Horror_Master

    oke, wat als ik zeg dat ik beide black christmas films nog niet heb gezien, welke zouden jullie me dan aanraden? (misschien een aanwijzing dat ik de originele halloween niet echt zo’n grote topper vond)

  2. avatar
    CKY

    Jij noemt jezelf de horror master?? Dus je vind de Halloween remake beter dan de orginele?? Die nicht van een Rob Zombie heeft die film gewoon verziekt. maar back to the point je moet dus zeker de orginele BC zien!!!!!!!! Deze is heeft de orginele verneukt!

Laat een antwoord achter