Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Blade
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Eindelijk een geweldige vampierenfilm, waarin goed acteertalent hand in hand gaat met een sterk en origineel verhaal, beste special effects en prachtig stuntwerk. Kortom, een van de betere!

Het verhaal: Blade heeft twee problemen, de vampieren om hem heen en de vampier in hem. Zijn moeder is vlak voor zijn bevalling gebeten door een vampier en Blade heeft vampierenbloed in d’aderen. Maar niet genoeg om van hem een echte vampier te maken. Samen met vampireslayer Whistler onderdrukt hij zijn eigen dorst en slacht vampieren af. Zo’n beetje mixbloed is namelijk wel handig, hij bezit de onmetelijke krachten van de vampier. Dan komen ook de vampieren zelf in de problemen, want een moderne generatie weigert zich nog aan de vampierenregels te houden en gaat onder leiding van Deacon Frost de oude garde te lijf. Er volgt een spannende tijdsstrijd, waarbij Frost door middel van oude rituelen totaal onoverwinnelijk kan worden. Maar natuurlijk wint uiteindelijk het goede van het kwade en de wereld kan rustig gaan slapen.

Voor wie van actie houdt, is het vampierengebeuren niet zo belangrijk en is het gewoon een goede Wesley Snipes film. Voor wie wel van vampieren houdt, is dit een welkome afwisseling tussen een stoffig aantal films!

Over de auteur

avatar

13 reacties

 1. avatar
  stevie

  HArde film! i ga hem nu voor de 8ste keer kijken Maar als ik eerlijk mag zijn vind ik het niet een echte horror film maar jah ik ben wel een groote Freddy Fan!

 2. avatar
  ☆L?Princess♡

  eeey euhms de film is wel bangelijk goe zene ;o) egt waar heb hem deze week nog gezien in school en nu moette we er een filmbespreking over maken maar ik vind het hele verhaal niet wil er iemand mij helpen [[ knorretje155345@hotmail.com]] voor in geval iemand het moest weten ;o)

 3. avatar
  sjappie

  jaja en nu komt deel drie er alweer aan blade trinity die lijkt met heilig man !!!!!!!!!! geweldige films en geweldige speler wesley snipes.

 4. avatar
  heeeere's johnny!!

  zeker een slijlvolle vampierenfilm met genoeg vette actie , vette soundtrack alleen naar mijn mening zijn de special effects wat te computergemaakt vooral nep(eentonig) voor de kijker.

Laat een antwoord achter