Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bride Of Frankenstein

Bride Of Frankenstein
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ik heb lang getwijfeld of ik me zou wagen aan de oude Universal monsterfilms. Als ik er dan een zou zien, dan zou ik Bride Of Frankenstein zien. En vandaag zag ik hem bij de Free Record Shop voor het lullige bedrag van 5 euro. Normaal zou ik niet snel een film kopen voor 5 euro maar deze was het echt waard, en ook de uitgave was top.

Bride Of Frankenstein stopt waar Frankenstein ophoudt. Zoals je al verwacht is het monster (Boris Karloff) niet dood, zoals ze je in Frankenstein (1931) laten geloven. Hij is zelfs springlevend. Als de mensen ontdekken dat hij nog leeft, is iedereen bang. Behalve de duistere Dr. Pretorius, uitstekend gespeeld door Ernest Thesiger, die probeert Dr. Frankenstein (Colin Clive) over te halen om een bruid te maken voor onze monsterlijke vriend.

De films is op sommige stukken erg donker, maar niet zo erg dat je je er echt aan stoort. Verder praten de mensen heel overdreven, vooral Dr. Pretorius, maar ook dit stoort niet, het helpt zelfs de sfeer nog beter te maken. De film moet het voornamelijk hebben van de sfeer, en dat is nou juist wat hem zo goed maakt. Verwacht dus geen liters bloed, verwacht zelfs helemaal geen bloed.

Verder wil ik nog even de acteerprestatie van legende Boris Karloff de lucht in prijzen, hij is en zal altijd het enige echte monster van Frankenstein zijn.

Over de auteur

avatar

30 reacties

 1. avatar
  evil mo

  vind dat er goeie moorden in voor komen zoals met die dokter en met de kurken trekker en met die harpoen vind het een goeie film beter dan friday the 13th new blood

 2. avatar
  bas-ow

  Ik vind Friday The 13th deel 1 altijd nog de beste van de 11 delen. Verder mag je A Nightmare On Elm Street ook niet vergeten als je het over slashers hebt.

 3. avatar
  halloween

  Ja, maar ik heb , het liefst niet over nightmare on elm str en the omen. Dat zijn nu horrorfilms waar ik niet graag naar kijk, ik heb veel liever bride of frankenstein.

 4. avatar
  halloween

  Dat zijn zo een voorspelbare (horror) films. ze zijn de bekendste horrorfilms, vooral met freddy. Het is horror voor het brede publiek. BV: Freddy kent iedereen, vraag het maar om het even wie. Friday the 13 kennen mensen alleen maar deel 1, jason zullen al heel wat mensen minder kennen. Ik wil alleen maar zeggen, dat er niet echt goor en enge momenten in komen, gewoon waardeloos.

 5. avatar
  bas-ow

  Ik vond ze beiden top. Kijk je wel naar al die nieuwe horrorfilms dan zoals The Grudge, The Ring, Cursed, Dawn Of The Dead e.a. of kijk je liever naar de minder bekende films zoals Deadbirds, Shallow Ground, May e.a.?

 6. avatar
  halloween

  Ik kijk naar horrorfilms die weinig of geen komedie bevatten, en ook niet voorspelbaar zijn, en inderdaad, may is zo iets, maar een echte lelijke andere film is corpses. Daarom hou ik ook zo van halloween 3, hij is zo serieus, en misteryeus. Ook children of the corn is zoiets.

 7. avatar
  EvilGina

  Deze wil ik zo graag zien , Frankenstein was echt een mooie film deze schijnt nog mooier te zijn , weet iemand toevallig een site waar ik hem kan kopen?

Laat een antwoord achter