Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Burning, The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Cropsy is een kampleider op een zomerkamp voor jongeren. Hij geniet ervan om de jogeren te pesten en ze de stuipen op het lijf te jagen. Op een dag besluiten de jongeren hem terug te pakken, maar het gaat mis. Hevig verbrand word hij naar het ziekenhuis vervoerd en omdat ze geen nieuws meer horen denken ze dat hij het niet overleefd heeft. 5 jaar later komen er weer jongeren naar het zomerkamp. Te laat ontdekken ze dat er een maniak bewapend met een heggenschaar het niet goed met ze voor heeft…

The Burning is een slasher uit de meest succesvolle jaren van dit subgenre. The Burning is ook ??n van de meest bekende en succesvolste slasherfilms uit die jaren en dat is ook wel te begrijpen.
De moorden zijn simpel en niet echt afwisselend, doordat er steeds dezelfde soort wapens gebruikt worden.
De kracht achter de gore en de special effects is hier Tom Savini, wat goed te zien is, de moorden en ‘gore’ zijn mooi uitgewerkt en in beeld gebracht.
Ik vond zelf de acteerprestaties in deze film boven het gemiddelde ‘slashergehalte’ liggen. Natuurlijk zijn het wel weer oversekste tieners, maar deze worden beter neergezet dan in vergelijkbare films. Behoorlijk goed gedaan als je je bedenkt dat deze film voor het grootste deel voor de aceurs en actrices de eerste rol in hun leven was. We zien ook Jason Alexander (Seinfield, Shallow Hal) in zijn eerste rol.
De schrikmomenten zijn soms behoorlijk voorspelbaar, maar dat is juist de kracht van dit soort films: je ziet het aankomen, maar door de muziek en de sfeer die rond de film hangt schrik je alsnog.
Voor de meeste horrorliefhebbers zal The Burning een positieve kijkervaring zijn. Dus als je hem nog niet gezien hebt en je hebt eens zin in een slasher, dan is dit een dikke aanrader.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

5 reacties

  1. avatar
    Bas

    Ik ben volgens mij de enige die deze niet meer dan vermakelijk vond. Ik vind films als Friday The 13th (1980) altijd nog stukken beter. Deze vond ik vrij tam zelfs.

  2. avatar
    Master Of Darkness

    Zels na het zien van de wat onbekendere titels uit het subgenre vind ik dit nog steeds één van de beste titels. Friday The 13th was niet direct beter denk ik, alleen die heeft een iets specialer plekje in mijn hart, omdat dat één van de eerste horrorfilms was die ik zag.

Laat een antwoord achter