Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Catacombs
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Aan het begin van Catacombs krijgen we te lezen dat de film gebaseerd is op waar gebeurde feiten.

Zo?n tweehonderd jaar geleden heerste er in Parijs een aantal besmettelijke ziekten. Er was een massale sterfte, de lijken lagen hoog opgestapeld bij het Forum des Halles, toen nog een grote begraafplaats. Maar meer dan 7 miljoen lijken konden de begraafplaatsen in Parijs uiteraard niet bergen. Besloten werdt de lijken op te stapelen in oude mijngangen die onder de stad liggen. Nu bekend als de catacomben van Parijs. Dit zijn die waargebeurde feiten.

Wie ooit in die catacomben is geweest, en dat ben ik, ik weet dus waarover ik spreek, zal beseffen dat de rest van de film totale onzin is. De catacomben zijn eindeloze gangetjes waar zeker geen plaats is om dance feesten te organiseren. Ook is er geen bar, zwembad of een catedraal achtige ruimte. En zeker geen politiecorps dat The Catacops heet.

Victoria gaat voor de eerste keer op reis naar het buitenland. Eenmaal in Parijs ontmoet ze haar zus en gaan ze naar een feestje, dat gehouden wordt in de Parijse ondergrondse catacomben van de 14de eeuw. Wanneer zij haar vrienden kwijtraakt en verdwaalt in het doolhof, blijkt dat iets akeligs haar achtervolgt.

Klinkt niet erg origineel. En dat is de film ook niet. Wel proberen de makers een voordurend akelige sfeer te cre?ren o.a. door soms scenes in het geheel donker te draaien. Ik moet toe geven dat dit soms ook wel lukt maar echt puntje-van-je-stoel-eng wordt het niet. Maar, en dat moet gezegd worden, de film eindigt toch wel heel anders dan je aanvankelijk vermoed. En daramee wordt catacombs een leuk tussendoortje dat je snel zult vergeten.

Vele malen beter is het een treinticket te kopen en naar Parijs te gaan en de echte catacomben te bezoeken. Een stuk luguberder dan deze film!

Voor foto?s van de echte catacomben:

http://www.triggur.org/cata/

Over de auteur

avatar

5 reacties

  1. avatar
    Klaagzang

    Komaan mensen, dit is een van mijn lievelingsfilms qua horror xd Ik vond het een prachtige film die, in het begin heel voorspelbaar en normaal leek, maar de twist op het einde had ik echt niet verwacht. Dàt is wat deze film nu net zo fantastisch maakt. Ik heb hem aan veel mensen aangeraden die hem bekeken hebben en er net zo enthousiast over waren als ik. Deze film zal ik nooit vergeten, en blijven voorstellen aan vrienden als ze mij een suggestie vragen.

Laat een antwoord achter