Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Chaos

Chaos
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In Hollywood zijn ze weer bezig met jatwerk, om vervolgens net te doen of ze zelf weer iets fantastisch gemaakt hebben. Chaos met Robert de Niro in de hoofdrol. Wat een kant en klare remake van Hideo Nakata’s (ringu) horror-thriller “Chaos” wordt. Dus voordat deze uitkomt is het eerst tijd het origineel onder de loep te nemen.

Deze werkelijk meesterlijke Japanse film verdient veel meer aandacht dan dat ?e ooit in ons kikkerlandje heeft gehad.

Een klusjesman krijgt de opdracht een vrouw te ontvoeren. Opdrachtgever: de vrouw zelf. Om haar man, die volgens haar vreemd is te gaan te testen en om wraak te nemen. Op het zogenaamde kidnap-adres (een flatje) spreken de twee af en nemen ze de ge?nsceneerde kidnapping goed door. Als, na even boodschappen te hebben gedaan, de klusjesman terug komt in het flatje treft hij de vrouw dood aan. Paniek. De telefoon gaat en hij krijgt van een vreemde de opdracht het lijkt te verbergen. Een aantal dagen later als hij denkt dat alles achter de rug is ziet hij ineens op straat de vrouw lopen!
Welk lijk heeft hij in het bos begraven?

Geniaal is het woord dat past bij het mysterie dat in deze horror-thriller gebracht wordt. Geniaal is ook de vertelkunst van Hideo Nakata die bewijst een topregiseur te zijn. En ach, het plot, tja een beetje te geromantiseerd misschien. Maar deze film heeft mij 104 minuten lang op het puntje van mijn stoel gekregen.

Niet geschikt voor gore fans. Maar zeker wel voor die horror liefhebbers die af en toe van een flinke breinbreker houden zonder al te veel geweld. Grote klasse

ook bekend als: Kaosu

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter