Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
City of the Living Dead
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Paura nella cita del morti viventi is de originele italiaanse titel van deze van deze hororfilm, geregiseerd door de Godfather of Gore, Lucio Fulci (1927-1996). Andere titels die o.a. op zijn staan zijn: Zombie- Flesh Eaters en House by the Cemetery. City of the living Dead begint als een priester in het kleine plaatsje Dunwich op onverklaarbare wijze zelfmoord pleegt, terwijl op dat zelfde moment in New York een jong meisje in coma raakt, nadat zij de zelfmoord van de priester in een seance heeft gezien. Doodgewaand wordt het meisje bijna levend begraven als er journalist Peter Bell niet was geweest, die uit nieuwsgierigheid naar de begrafenis van het meisje, Mary was gekomen, omtrent haar dood.
Hij hoort vreemde geluiden uit haar graf komen en opent haar grafkist en treft Mary daar levend aan. Zij vertelt Bell dat over de zelfmoord van de priester, maar ook over de Dunwich- de stad van de doden- heeft gezien.
Volgens de oude legende is de zelfmoord van de priester de oorzaak dat de poorten van de hel zich openen en voor de doden zich uit hun graf kunnen herrijzen. Inmiddels gebeuren er in Dunwich vreemde dingen. Er worden enkele moorden gepleegd, er verdwijnen mensen en sommige vermoorde mensen duiken plotseling weer op als levende doden, waarna zij op hun beurt weer andere mensen doden. Samen gaan Mary en Bell naar Dunwich om deze 2000 jaar oude vloek proberen te te houden, zodat deze vloek niet zijn uitwerking zal hebben op de mensheid. Deze Italiaanse, maar in de VS gesitueerde horrorfilm heeft een suggestieve spanning en is voor de liefhebbers van splatter en gore een feestmaal. Mensen met een zwakke maag kunnen beter niet gaan kijken, want uitbraken van ingewanden en uitrukken van hersenen zijn maar enkele van de gore effecten, waarvan deze film vol van zit. Voor mij als horrorfanaat is deze film super.

Over de auteur

avatar

15 reacties

 1. avatar
  Ganon

  Ik heb deze film nog voor een prikkie (8 euro) gehaald bij Boudisque in A’dam. Sfeer, beeld en muziek is prachtig in deze film. Dit geldt ook voor de special effects. Het moment waarop de ogen gaan bloeden van een van de spelers is erg knap gedaan. Toch vindt ik “The Beyond” beter vergeleken met City of the living dead.

 2. avatar
  Wartaal!

  Ooo oke…ja mijn moder heeft hem heel lang geleden gezien en zegt dat die mooi is maar ze weet niet meer hoe die heet in het engels…

 3. avatar
  Wartaal!

  Is dit die film dat mensen in een kelder een meer dan maken ze hem open dan horen ze stemmen en dat blijken 7poorten naar de hel te zijn,en dan komen er zombie’s..weet iemand dat?..of weet iemand welke ik bedoel en hoe die heet?…

 4. avatar
  Bas

  The Beyond & City Of The Living Dead zijn als double-feature uitgebracht op DVD in Nederland. Als je mazzel hebt ligt hij in de videotheek.

Laat een antwoord achter