Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Clownhouse
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De jonge Casey heeft altijd al een bizarre angst in zich gehad voor clowns. Hij durft ze niet eens aan te kijken. Om zijn angst te overwinnen en om zijn broers te bewijzen dat hij moedig is gaat hij met ze mee naar het circus. Wat de drie broers niet weten is dat er drie gestoorde maniacs zijn ontsnapt uit het gekkenhuis en een paar clowns hebben vermoord, en vervolgens hun identiteit hebben aangenomen.

Clownhouse is een film van Victor Salva maker van later Jeepers Creepers 1 en 2,maar meer is deze film berucht omdat de beste man een sexuele relatie had gehad met een van de hoofdrol spelers Nathan Forrest Winters die ten tijde van de film minderjarig was en hiervoor heeft de beste man ook een gevangenisstraf voor gekregen.

Een horror film met clowns het is een apart genre wat toch wel creepy kan overkomen,deze film heeft niet echt een diepgang maar weet toch een creepy sfeer over te brengen.Verwacht geen grote Gore scenes in deze film ja er zijn een paar moorden maar die zijn heel simpel gedaan zonder veel special effects,wat je wel kan verwachten is een film met veel kleine subtiele schrikmomenten die de spanning best goed doen opbouwen.Ook de muziek draagt hier een steentje aan bij,het acteerwerk en de dialogen zijn een beetje van kinderlijk niveau maar daar moet je eigenlijk gewoon doorheen kijken.

De film zelf komt vrij traag op gang en dat is iets waar je doorheen moet bijten,wat daarna volgt is een broeierige sfeer die zo fout is dat het best nog goed word tegen het einde.

Pluspunt van de film is een van de clowns die er echt super creepy uitziet met zijn make up en dit ook heel goed overbrengt op het scherm,en dit allemaal zonder enig dialoog.Deze staat ook op de box cover die echt geweldig is!

Clowhouse is een film waarvan de meningen wat verdeeld over zullen zijn en dan vooral het schandaal wat eraan vast hangt,maar dat neemt niet weg dat dit best een vermakelijke film is als je hiervan houdt.Jammer is alleen dat de dvd out of print is en eigenlijk verdomd moeilijk te krijgen is en op EBay best wel grote bedragen voor gevraagd worden.

Over de auteur

avatar

8 reacties

 1. avatar
  shihuandgi

  goede review, maar deze is niet meer te krijgen dacht ik. sommige waren verkocht maar toen moesten ze de productie stopzetten vanwege problemen op de rechten ofzoiets dus heb em nog niet gezien

 2. avatar
  shihuandgi

  ja heb het dus te laat gelezen die laatste zin hadk overgeslagen :D, ik kon hem voor 20 euro kopen via via maar dat vind ik nog veel zelfs voor OOP. (plus k had toen geen bankrekening)

 3. avatar
  BrideOfFrankenstein

  Pas gezien hele goede film (Y) Komt weinig bloed in voor maar deze film heeft dat niet nodig de sfeer zat er goed in :p Vooral die ene clown vond ik dood eng 😛 Maar helaas is die nergens meer te krijgen.

Laat een antwoord achter