Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Corpse Eaters

Corpse Eaters
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vier jonge volwassenen zitten zich te vervelen op een eilandje. Dan herinneren ze zich dat het vrijdag de dertiende is en één van de mannen komt op het gouden idee om de nacht in een begraafplaats door te brengen. Na wat gekibbel krijgen ze het toch voor elkaar en ze gaan op weg. Eenmaal op de begraafplaats aangekomen lijkt het weer zich om te slaan, dus ze gaan schuilen in een graftombe.
Daar komt wederom een van de mannen op het idee om een ritueel uit te voeren om de doden tot leven te wekken. Wederom na wat gekibbel krijgt hij het gedaan en ze voeren het ritueel uit.
Natuurlijk komen de doden tot leven en de poppen zijn aan het dansen.

Corpse Eaters is een zombiefilm van Canadese bodem. Hij is gemaakt door de nietszeggende regisseurs Donald R. Passmore en Klaus Vetter. Daarnaast heeft de film een even nietszeggende cast en heeft de film maar een speelduur van een uur. Veel mensen zouden al door de bovenstaande dingen afhaken, maar aangezien ik toch een beetje een wansmaak hebt, trekt dit soort films mij juist aan. Ik had wel een uurtje tijd, dus ik besloot dit werkje maar eens een kijkbeurt te geven.

Atention please, the motion picture you are about to see contains stomach upsetting scenes. Met deze waarschuwing en een hilarische omschrijving van wat er kan gebeuren met mensen met een zwakke maag trapt de film af. Een leuk en humoristisch begin dat ik zeker wist te waarderen.
Helaas komt er daarna een behoorlijk langdradige proloog waarin we de politiek incorrecte lokale begrafenisondernemer ontmoeten. Ondanks dat dit personage best vermakelijk is, voelt de proloog toch behoorlijk langdradig aan. Er gebeurt gewoonweg te weinig om het boeiend te houden.
Na deze proloog krijgen we ook een nogal langdradige introductie en zo word de eerste helft van de film gevuld met vrij nutteloze dialogen en scenes.
Hier komt nog eens bij dat de cast niet geweldig acteert, waardoor de personages vlak zijn en gewoon totaal geen uitstraling hebben.

Gelukkig worden er wat doden tot leven gewekt, die er eigenlijk nog best goed uitzien voor een film als deze. De ondoden zorgen ook gelijk voor wat gorescenes, die er wederom helemaal niet slecht uit zien. Door deze zaken word de kwaliteit van de tweede helft wat omhoog geschroefd. De slechte acteerprestaties vielen in dit gedeelte ook minder op, omdat er voor de kijker gewoon wat meer te beleven valt.
Een hilarische toevoeging: de makers hadden besloten om als waarschuwing voor iedere gorescene een fragment te laten zien van een kokhalzende man. Erg leuk bedacht.

Jammer genoeg duurt de tweede helft weer te kort om de saaiheid van het eerste gedeelte te compenseren. Ik vind het best een prestatie dat het de makers is gelukt om de helft van een film van een uur saai te maken. Dit laat wel de onkunde van de onbekende makers zien. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat beide heren hierna geen films meer hebben gemaakt.
Er zijn heel wat betere zombiefilms gemaakt dan deze. Liefhebbers kunnen deze dus met een gerust hart laten zijn voor wat het is.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter