Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Day of the Dead
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

George A. Romero?s derde deel van zijn zombie trilogie is niet de afsluiter die het had moeten zijn. Romero moest zijn budget van zeven miljoen dollar halveren om het zo bloederig mogelijk te kunnen maken, maar zijn script moest hierdoor erg worden aangepast. De verhouding van mensen op zombies is 1 in 400.000 geworden en een groep wetenschappers verschuilt zich in een ondergrondse militaire basis op zoek naar een oplossing. Terwijl de spanningen tussen de wetenschappers en soldaten oplopen komen de levende doden steeds dichter bij hun doel van wereldoverheersing.
Waar Dawn of the Dead vier sterke hoofdrolspelers had om wie je eigenlijk gaf, heeft zijn opvolger personages die je zo snel mogelijk dood wil. Veel geschreeuw van beide kanten en de overacting van Kapitein Rhodes (Joe Pilato) is eerder lachwekkend dan dreigend. Romero?s boodschap van Night of the Living Dead, dat mensen niks beters zijn dan de zombies, slaat hier zeker op in. Zo is Bub, een niet-aggresieve dode gecree?rt door een wetenschapper met trekjes van Frankenstein, d? held voor wie je echt begint te juichen.
Echt geweldig wordt het pas in de laaste 15 minuten wanneer de zombies doorbreken in de basis. Tom Savini?s makeup ziet er gruwelijk uit zowel aan de buitenkant van de doden als aan de binnenkant van de mensen.
Day of the Dead eindigt gelukkig wel met een sprankje hoop voor de mensheid, wat betekent dat het langverwachte vierde deel, momenteel onder de titel Dead Reckoning, toch ooit gemaakt kan worden en een waardig einde kan bieden aan de dead who walked the earth.

Over de auteur

avatar

18 reacties

 1. avatar
  Michieltjuh

  Gezien op veronica, roelde cker. Wel bale, ze hadden de uncut versie moeten uitzenden, al die ingewanden, dat zou pas kijkers trekken 😉

 2. avatar
  Mitch

  kheb hem net gekocht op DVD. Echt de beste uit de trilogy en wellicht uit de gehele zombie genre? Maar goed ik had een gesloten einde verwacht maar ja dan maar wachten op de uiteindelijke deel 4 (Working title: Dead Reckoning)

 3. avatar
  nachtkabarett

  Ik vind hem niet zo geweldig als night en dawn wat ik zoiezo 2 van de beste films ever vind. maar het blijft nogsteeds een zeer sfeervolle geweldige film vol satire. dus toch minimaal tussen de 8 of 9.

Laat een antwoord achter