Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Dead Snow
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

D?d Sn? (Dead Snow) is een titel van Noorse bodem. Een land dat de laatste jaren op horrorgebied in opmars lijkt te zijn. Naar mijn mening komen hier en uit Frankrijk de laatste jaren de meest vermakelijke horrorfilms.

De film gaat over een groep jongeren die op vakantie gaan naar een hut in de bergen. De streek lijkt verlaten. Wat ze echter niet weten is dat op diezelfde jaren geleden de Duitsers de lokale bevolking hebben uitgemoord. Nu rust er een vloek op de plek en de Duitsers keren weer terug om hun regen van verderf los te laten op de onschuldige jongeren.

Allereerst wil ik zeggen dat ik de locatie van D?d Sn?, een hut in een besneeuwd, bosrijk berggebied, echt geweldig vind. Het geeft echt dat gevoel dat ze geen kant op kunnen en brengt erg mooie shots met zich mee. De personages zijn het beste te vergelijken met personages uit jaren ’80 slasherfilms. Iets wat ik persoonlijk echt geweldig vond, omdat het ook weer die typische jaren ’80 sfreer met zich mee brengt. Wat wel weer zo is, is dat de personages weinig diepgang hebben, dus mensen die deze film serieus willen nemen kunnen het wel schudden.

De film begint met een erg mooie scene, gevolgd door een best lange introductie, dit had van mij best wat minder lang mogen duren. De tweede helft van de film barst het echt los, de zombies springen als onkruid uit de grond en het splattergehalte is erg hoog.

De gore is echt geweldig. Het is allemaal erg over the top en overdreven, maar het ziet er allemaal erg mooi uit.
Zo heeft de film aardig wat knipogen naar ander horrorflicks, zoals Evil Dead, Braindead, enz. Dit maakt het gevoel van de jaren ’80 tribute eigenlijk helemaal compleet.

Het idee van Nazi-zombies slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar ik vond het echt geweldig. Deze zombies zijn eigenlijk moeilijk te vergelijken met zombies uit andere zombiefilms. Ze zijn namelijk erg sterk, snel en georganiseerd. Ja, je leest het goed. Deze zombies kunnen in formatie lopen. Dit brengt ook weer een prachtige scene met zich mee.

Voor mensen die ook zo gek zijn op over-the-top jaren ’80 horrorflicks is deze film zeker eens een keer de moeite waard. Of als je een keer een avondje verstand op nul wilt zetten en gewoon een vermakelijke pulpfilm wilt zien, dan is deze zeker ook het bekijken waard!

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

10 reacties

  1. avatar
    Bas

    Ik weet niet of je het een probleem vindt, MOD, maar ik haal steeds je e-mailadres weg (zou anders verschijnen als je jouw naam links selecteert). Dit in verband met spam en dergelijke. Als je toch graag wilt dat je e-mail hier verschijnt, moet je het even laten weten. 😉

Laat een antwoord achter