Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Deliverance
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ik weet niet precies of dit een horrorfilm is, maar bij heel veel punten vind ik dit toch wel dicht bij een horrorfilm komen..

Vier gewone mannen in twee kano’s varen een rivier af die ze alleen kennen als een lijn op een kaart en dringen een wildernis binnen welke zij alleen denken te begrijpen.

Deliverance, een film van James Dickey, die gebaseerd is op zijn roman, is op de eerste plaats in een prachtig gebied opgenomen.
De film is goed opgebouwd, in het eerste deel van de film kun je genieten van de mooie omgeving, en van de mooie kano-tochten op de Chattooga River in Georgia.
Maar de film moet natuurlijk ook geen documentair-achtige film worden, en na ruim 3 kwartier komt de spanning er pas echt in. Ik vind zelf dat hij iets te traag op gang komt, hij kon wel iets eerder spannend worden, want ik snap best dat mensen het begin zo saai vinden en dat dat zo lang duurt dat ze denken:Fuck it.
Als twee mannen eenmaal in contact komen met twee gestoorde holbewoners, worden ze vervolgens bedreigd en word er 1 verkracht. Al gauw hebben de andere 2 vrienden het in de gaten en 1 daarvan vermoord 1 van de holbewoners, en de andere vlucht.
Daar staan ze dan, met een lijk, wat te doen?
Het is heel interessant om te zien hoe de karakters van de personages veranderen naar mate de spanning toeneemt, en dat is ook zeer goed in de film te zien.
En nu ze terug gaan, worden ze achtervolgt door de andere holbewoner, die 1 van hun mannen vermoord.
De film is een erg sfeervolle, en originele film.
De film schept een uiterst beklemmende sfeer door de isolatie en het totale gevoel van afwezige beschaving waaraan de mannen zijn uitgeleverd, een jungle waar alleen survival of the fittest de regel is.
De acteurs doen hun werk uiterst goed, het acteerwerk is erg geloofwaardig.

Ik raad jullie deze film absoluut aan, en als je van banjo houdt, dan moet je zeker het begin kijken van deze film, daar kun je namelijk een geweldig banjoduel zien…

Over de auteur

avatar

11 reacties

  1. avatar
    Piggy

    ik vond de verkrachtingsscene vet! ik wil ook graag eens door zo een retarded redneck diep geneukt worden in de wildernis, lijkt me geil, aaaaaah

Laat een antwoord achter