Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Descent, The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een jaar na een dodelijk ongeluk besluiten Sarah (Shauna Macdonald, tv-serie ?Spooks?) en haar vriendinnen op grotexpeditie te gaan in het Appalachengebergte. Als op een gegeven moment door een instorting de terugweg wordt afgesloten moeten de 6 vrouwen een nieuwe uitgang zien te vinden. Onder aanvoering van Juno (Natalie Mendoza) gaat de groep op pad, maar al snel merken ze dat ze niet alleen zijn?

Neil Marshall brengt ons na zijn zeer vermakelijke ?Dog Soldiers? weer een film die het aanzien de moeite waard is.
Het eerste deel van de film schotelt Marshall ons een claustrofobische, zenuwslopende sfeer voor en het uitzinnige tweede gedeelte bestaat uit de nodige bloed- en ?gore?-scenes. De film gaat geen enkel moment vervelen, de toon wordt eigenlijk al meteen gezet met het in de samenvatting genoemde ongeluk.
De creaturen hebben nog het meeste weg uit een kruising tussen Gollum en de vampier uit ?The Nightflier? en, een applausje voor de make-up mensen, het ziet er nog realistisch uit ook. Ook de acteerprestaties zijn weer van goede kwaliteit, en vooral Shauna Macdonald, die de rol van de in eerste instantie fragiele Sarah neer zet om vervolgens te veranderen in een echte killer, weet met haar spel te overtuigen. Voor de Nederlandse liefhebbers is het een leuke bijkomstigheid dat Saskia Mulder (zusje van topmodel Karen Mulder) ook een rol in ?The Descent? heeft.
Marshall laat dus wederom zien dat je met een redelijk klein budget een redelijk originele en goede film kunt maken waar de grote maatschappijen met hun remakes een puntje aan kunnen zuigen.

Over de auteur

avatar

24 reacties

 1. avatar
  Ajay

  Was een leuke film om een avondje te kijken, maar goed…nee. Die wezens zien er lekker origineel uit en helemaal belachelijk is dat de hoofdrolspeelster van een claustrofobische drama queen opeens transformeerd in een ‘ultimate killing machine’ (lekker realistisch) …het begin en het einde van de film waren wel verrassend…

 2. avatar
  Ajay

  Toevallig heb ik die film gezien ja…maar er zijn vele (voornamelijk tiener-slashers) films die zulke elementen toevoegen, maar dat vind ik persoonlijk een minpunt…

 3. avatar
  queen of horror

  Ik heb The Descent gisteren gezien en ik vind het echt een super film! Dit noem ik nou een goeie horror! Okee die wezens leken veel op goblin van lotr, maar dat maakte de film niet minder mooi! Als The Descent uit is op dvd, schaf ik hem zeker aan! Echt een topfilm, een dikke 10!

 4. avatar
  lammie

  Had de film een tijd niet gezien….afgelopen vrijdag op tv,en moet eerlijk zeggen…toch echt een prima postmoderne horror van Marshall.Creepy sfeer…ja echt wel….ik hou ervan!

Laat een antwoord achter