Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Dracula 3D
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Jonathan Harker is per trein vanuit Engeland op weg naar het kasteel van Dracula in de Karpaten om de grote bibliotheek te catalogiseren. Hij is aanvankelijk onder de indruk van de gracieuze manieren van Dracula, maar realiseert zich al snel dat hij gevangen zit in het kasteel. Ook ontdekt hij de nachtelijke facetten van Dracula’s leven. Als hij op een nacht probeert te ontsnappen raakt hij in de ban van drie vrouwelijke vampieren, de bruiden van Dracula.

Tits, Teeth and Rutger Hauer.
Zo kan je deze versie van het klassieke verhaal van Dracula van de hand van Argento in het kort omschrijven, het verhaal wat we al in zo veel films voorbij zagen komen. De Bela Lugosi film, de Hammer films en natuurlijk ook Bram Stoker`s Dracula van Francis Ford Coppola. Dan heb ik het nog niet eens over die vele B films in verschillende setting die allemaal even slecht waren, dus kan Argento vandaag de dag nog iets toevoegen aan dit verhaal met een nieuwe film die ook nog eens in 3D blijkt te zijn?

Dario Argento is een briljant regisseur daar is geen twijfel over mogelijk, de man heeft zijn klassiekers, maar ook zo zijn reeks mindere films de afgelopen jaren. En daar is Dracula er helaas een van.

De film zelf is mooi geschoten en bevat best wel een aantal sfeervolle beelden die je gewend bent van Argento, maar daar houdt het verder ook wel een beetje op. De personages komen eigenlijk nergens goed uit de verf en hebben dialogen met mekaar die helemaal nergens op slaan en gewoon lachwekkend worden, Thomas Kretschmann speelt Graaf Dracula op een suffe en slaperige manier en heeft iets te vaak naar Liam Neeson gekeken helaas. onze eigen Rutger Hauer is Van Helsing en die is helaas de beste acteur in de hele film, helaas omdat de beste man eigenlijk maar 15 minuten in de hele film zit en een uitstraling heeft alsof hij zo gauw mogelijk zijn paycheck wil hebben en weer weg wil wezen.

De CGI is ook van een laag niveau wat jammer is en de film toch erg omlaag haalt, het is bijna of je naar een Olaf Ittenbach of een Uwe Boll film zit te kijken.
De soundtrack is van oudgediende Claudio Simonetti en zelfs zijn gepingel kan weinig toevoegen tot de sfeer.
De Gore is ook aanwezig en dat is dan weer zoals we gewend zijn van Argento, het bloed stroomt mooi in beeld maar kan de hele film niet redden helaas.
Over de 3D effecten kan ik niet oordelen, want ik heb de film in 2D gezien.

Over de auteur

avatar

één antwoord

  1. avatar
    Master Of Darkness

    Ik heb gewoon geen behoefte om dit te gaan zien. Ik had al geen behoefte om zijn Giallo van een aantal jaren terug te bekijken en deze Dracula verfilming trekt me ook helemaal niet. De magie is bij Argento een beetje weg, zoals men helaas wel vaker ziet bij kunstenaars.

Laat een antwoord achter