Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Drag Me To Hell
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Het leven lacht Christine Brown toe: Ze heeft een goede baan, een lieve vriend en een rooskleurige toekomst. Daarkomt echter een einde aan als ze geen uitstel van betaling verleent aan mevrouw Ganush, een afzichtelijke oude zigeunerin. Nadat mevrouw Ganush een vloek uitspreekt en er vreemde dingen gebeuren besluit Christine de hulp in te schakelen van een waarzegger. Die helpt haar met een krankzinnig plan om de vloek op te heffen, maar zal het hen lukken?

Wie dacht dat Sam Raimi geen leuke genrefilm meer in zich zou hebben na de Spider-Man films komt van een koude kermis thuis! Drag Me To Hell ademde een heerlijke ouderwetse sfeer uit die we kennen uit de Evil Dead-trilogie. De film begint dan ook met het oude logo van een van de filmmaastchappijen.
DMTH liet me op veel vlakken denken aan die serie. De hoofdpersoon krijgt fysiek veel te verduren, The Classic (Raimi?s auto) komt een paar keer prominent in beeld, onzichtbare krachten, gevecht in een schuurtje, bezeten mensen die rondzweven en een dansje doen, het komt allemaal voorbij! Vooral het gevecht tussen Christine en mevrouw Ganush in de parkeergarage is absolute klasse.
En ondanks dat je weet dat er een schrikmoment aan zit te komen weet Raimi je dankzij goede timing je toch te verrassen. Uiteraard bevat de film de nodige donkere humor zoals we dat uit de vroege films van Raimi gewend zijn.
Lorna Raver wist haar personage mevrouw Ganush zowel eng als grappig tegelijk te maken en stal hiermee de show. Ook Alison Lohman was goed op dreef en kwam geloofwaardig over als het schattig meisje met een groot probleem. Justin Long speelde op de automatische piloot aangezien hij wel vaker als ?het aardige vriendje? wordt gecast.
Een ander ding dat mij positief opviel was de erg op strijkers leunende muziek van Christopher Young. Het hoorde aan als een soort combinatie van Bernard Herrmann (Psycho) en Joseph LoDuca (Evil Dead) en paste goed bij de film.
Het enige minpuntje is dat sommige CGI-effecten niet helemaal perfect waren en het einde misschien een tikkeltje te abrupt was. Daar had men misschien wel voor een andere oplossing voor kunnen vinden?

Maar om een lang verhaal kort te maken: DMTH is met gemak de beste horrorfilm (in bioscooprelease) van dit jaar! Iedere horrorliefhebber moet deze film gezien hebben!

Over de auteur

avatar

17 reacties

  1. avatar
    madball

    Ik ben het helemaal eens met deze review, misschien nog wel een 9 waard ook. Na afloop applaudiseerde iedereen in de bioscoop dat gebeurt ook niet bij elke film.

  2. avatar
    Spiky

    Ik was eigenlijk wel ferm teleurgesteld. Waar Evil dead sterk in was hebben ze hier verprutst. Eens het eens echt spannend werd dan moeten ze het steeds verprutsen door erg flauwe humor in de fim te proppen en sommige scenes in het lachwekkende te trekken en dat is heel jammer. Ook heb ik het niet zo voor die speciale computer effecten die toch wel duidelijk blunderen. Geef mij maar die ouderwetse effecten zondie die computergeknoei. Sommige scenes waren goed maar die flauwe humor mogen ze laten wegvallen… 5/10 voor mij.

Laat een antwoord achter