Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Evil Dead 2: Dead by Dawn

Evil Dead 2: Dead by Dawn
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ash is, samen met zijn vriendin, weer in het beruchte boshutje en maakt weer dezelfde domme fout als in het eerste deel: Hij start de band en roept daarmee demonen op. Waarom weet ik ook niet, misschien is het een remake, misschien is het bedoel als een flashback naar deel 1 of, das mijn theorie: Ash is gewoon heel erg dom. Maar wat maakt het uit, deze domme actie is het begin van een fantastische funride.
Ash wordt op de meest gruwelijk en vooral voor de kijker meest vermakelijke wijze lastig gevallen door demonen, die onder andere zijn vriendin, het bos, het huis, de spiegel en zijn eigen hand in bezit nemen.
Ash wordt van vlak figuur, eerst behoorlijk gek en daarna een absolute Bad Ass. Gewapend met een kettingzaag en shotgun bevecht hij de demonen. Dit alles wordt perfect neergezet door Bruce Cambell, die het eerste gedeelte van de film onvergetelijk maakt. Mijn persoonlijke favoriet is de strijd van Ash tegen zijn eigen hand. Hilarisch!
Het eerste gedeelte van de film krijgt van mij een hele dikke 10: Perfecte regie, fantastische Bruce Cambell en heel erg veel over the top special effects.
In het 2e deel van de film wordt een aantal extra personages ge?ntroduceerd en wordt het allemaal iets minder. De personages hadden eigenlijk maar 1 doel in de film, maak hele domme fouten (goh, misschien is het wel slim om het bos in te rennen) en sterf. Ik had persoonlijk (en ik denk met mij vele andere) nog een hele tijd Ash vs de Demonen gekeken. Maar gelukkig redt onze Bruce ook dit deel van de film door zijn ijzersterke optreden en ook de legendarische oogbal sc?ne valt onder de categorie: TERUGSPOELEN!!!
Deze film mag niet in je collectie ontbreken, bijna perfecte over the top horror!

Over de auteur

avatar

5 reacties

  1. avatar
    satan

    het gaat over mijn lievelings boek necromonicon dat boek kan je ook het is het boek voor de satanisten onderons het is leuk maar erzaten wel eritanten stukjes tusse wa een beet je kinder achtig was maar ze moeten opnieuw uitgebrachtworden want dan kan het verhaal veel en veel beter

Laat een antwoord achter