Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Evil Dead
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een groepje vrienden vertrekt naar een afgelegen huisje in een bos, waar één van hen een oud boek vindt met mysterieuze oude teksten. Wanneer iemand de tekst hardop voorleest, komen er demonische krachten vrij. Deze duistere krachten nemen één voor één de jongeren over totdat er nog maar één overblijft. Degene die overblijft zal moeten vechten om te overleven.

Een remake van een film die eigenlijk een klassieker is en al een soort van remake erna is uitgekomen, is dat wel nodig? De film heeft de goedkeuring gekregen van Sam Raimi en Bruce Campbell, aangezien beiden heren mee deden als producers.

De film draait om 5 vrienden die afreizen naar een hutje in het bos om daar hun goede vriendin van haar drugsverslaving af te helpen. Een van de vrienden vind daar de bekende book of the dead en de rest is eigenlijk verplichte kost voor elke echte horror fan.

De film zelf heeft een lekker tempo en gaat van de ene gore scene naar de andere, in het kort: van het begin tot einde is het precies wat je van Evil Dead verwacht! Als je bekend bent met het orgineel dan kom je geen verassingen tegen maar dat hoeft ook niet echt, de film bevat veel humor wel ietsjes minder dan het orgineel en knipogen naar het orgineel als je goed oplet. Ook is er een nieuwe variant op de hand afzaag scene uit het orgineel in de remake gestopt die net zo tof en bloederig is gedaan.

Bloederig is een statement die deze film draagt, van begin tot eind een grote achtbaan rit met liters bloed dat in het rond vloeit en dat allemaal richting het spectaculaire einde, waarbij je met open mond zal zitten te kijken.

Fede Alvarez is een vrij onbekende filmmaker, hiervoor heeft hij wat korte films gemaakt maar daar houdt het wel ook zo een beetje op helaas. Goed om te zien dat deze man een goed script, maar zeker ook een nieuwe draai heeft gegeven aan de klassieker Evil Dead.

Normaal ben ik geen voorstander van remakes en zijn ze negen van de tien keer ook niet de moeite waard, deze Evil Dead remake is een hoge uitzondering in dat rijtje en zal hopelijk nieuw leven in de serie gaan blazen.
Bovendien bevat de film ook een hele goede soundtrack die zeer goed past bij de scenes.
De Evil Dead remake is naar mijn mening geslaagd.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter