Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Evilspeak
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Stanley Coopersmith (Clint Howard) is een jonge cadet aan een militaire academie in Amerika. Hij valt buiten de boot en is het pispaaltje van de school. Het leven wordt hem zuur gemaakt door scholieren en hierdoor moet hij ook nog eens regelmatig klusjes doen voor straf. Tijdens het schoonmaken van de kelder van de kapel van de academie vind hij een ruimte met het geheim van de oprichter van de kapel. De oprichter, vader Estaban, was namelijk een satanist die zwarte magie bedreef. Langzaam maar zeker raakt Coopersmith steeds meer bezeten. Uiteindelijk besluit hij de zwarte magie te gebruiken om wraak te nemen op degenen die hem teisterden.

Evilspeak is één van de beruchte video nasties films. De film is ook best goor en heeft daarnaast nogal een gevoelig onderwerp, namelijk het satanisme. Het is daarom ook geen film voor mensen die veel waarde hechten aan hun geloof. Als ongelovige vond ik dit alleen niet hinderlijk, maar er zullen dus zeker wel mensen zijn die dit bezwaarlijk vinden.

De film moet nogal op gang komen. In het begin is het amper te geloven dat deze film in G.B. zo berucht werd. Na de bizarre beginscene is er namelijk een behoorlijk groot deel waarin er vrij weinig gebeurd. We ontmoeten Stanley Coopersmith, een hoofdpersoon waarmee je gelijk medelijden krijgt door de manier waarop hij behandelt word.

Stanley Coopersmith word gespeeld door Clint Howard. Hij speelt zijn rol overtuigend. Wat dat betreft is het vreemd dat deze man nooit vaker hoofdrollen heeft gekregen. De beste man is tot op heden namelijk alleen maar te zien geweest in veel bijrollen in titels als The Dentist 2 en House of the Dead.

Verder zijn er nog wel wat redelijk bekende gezichten te zien, zoals Don Stark en Joseph Cortese. De meest vermakelijke rol van de film is weggelegd voor R.G. Armstrong. Hij speelt de concierge Sarge die onder de kapel woont en bijna altijd dronken is. Hij heeft gewoon het hoofd voor zo’n beetje enge en tegelijk grappige rol.

De film is eigenlijk nooit echt eng en aan alles is te merken dat de film met een low budget gemaakt is. Toch weet het eerste gedeelte zeker te vermaken door de heerlijke jaren ’80 uitstraling. Liefhebbers van deze tijdsperiode zullen zich met gemak door dit eerste gedeelte heen weten te werken.

Wanneer Coopersmith de demon in zich heeft gelaten, breekt de hel pas echt los. Coopersmith, geholpen door varkens uit de hel, begint iedereen uit te moorden met erg vermakelijke scenes als gevolg. Deze scenes zijn eigenlijk ook als onheilspellend bedoelt, maar dit komt helaas niet goed over. De moorden zijn echter wel heel erg vermakelijk.

Misschien als de makers de bezeten Coopersmith wat enger hadden gemaakt, waren de laatste scenes misschien wat enger geworden. Deze film is niet voor iedereen weggelegd en je moet wel van pulp houden om hier echt van te kunnen genieten. Voor liefhebbers van B-films is deze film zeker de moeite van het kijken waard.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

4 reacties

  1. avatar
    Master Of Darkness

    Films als deze pluk ik het liefst zo goedkoop mogelijk van Ebay of Amazon ofzo, ik heb een regiovrije dvd speler, dus mij maakt het niks uit of ik een Europese of een Amerikaanse release heb. Dat je de afbeeldingen niet kan zien ligt waarschijnlijk niet aan je computer, ik zie ze namelijk ook niet.

  2. avatar
    count_orlok

    Hoirnrnnee, dat die afbeeldingen niet werken ligt aan mij denk ik. Ik weet eerlijk gezegd niet precies hoe ik ze wél moet toevoegen zodat ze zichtbaar zijn. Geen verstand van HTML. Daar zou Tim of Mark naar moeten kijken,

Laat een antwoord achter