Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Fido
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Het is kort na de Zombie-oorlog waarbij de mensheid bijna het onderspit heeft gedolven. Gelukkig heeft het bedrijf Zom-Com een halsband ontwikkeld waardoor zombies hun agressie en trek in vlees verliezen en prima bruikbaar worden als hulpjes voor de mensen.
Deze film speelt zich af in een veilige zone, een afgerasterd stuk grond waar een jaren ’50 mentaliteit gevestigd heeft, waar iedereen naar de buren kijkt en de man weer de broek aan heeft.
Om niet achter te blijven bij hun nieuwe buren, die zes zombies hebben, haalt de moeder van de jonge Timmy een zombie-butler in huis. Hoewel Timmy eerst niets met hebben van deze gezinsuitbreiding, slluit hij al snel een band met de zombie als deze hem redt uit de handen van twee pestkoppen.
Maar als de halsband van ‘Fido’, zoals Timmy zijn nieuwe vriend noemt, per ongeluk uitvalt in de buurt van de buurvrouw, beginnen de problemen, die meer en meer uit de hand lopen…

Wat gebeurd er als je de hond uit ‘Lassie come home’ vervangt met een zombie? Dat is de hele kern van Fido. Een onvervalste ZomCom (Toepasselijk gewijs ook de naam van het bedrijf in de film) met aardige make-up en een echte Disney-moraal. Geen bloedbad of ernstige schrikmomenten, maar erg leuk om te kijken.

Over de auteur

avatar

3 reacties

Laat een antwoord achter