Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Fly, The (1958)

Fly, The (1958)
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In de metaalpers van het bedrijf van de gebroeders DeLambre word een dode man gevonden. Zijn hoofd en arm zijn totaal verpletterd. Het gaat om Andr? DeLambre, een uitvinder, en het lijkt erop dat hij is vermoord door zijn vrouw H?l?ne.
Francois DeLambre (Gespeeld door Vincent Price) ontfermt zich over H?l?ne en haar zoontje. H?l?ne is ernstig in de war, en schaamt zich ervoor om precies te vertellen wat er gebeurd is. Maar als er een vlieg door de kamer zoemt, raakt ze in paniek- en eindelijk vertelt ze Francois over een mislukt experiment van Andr? DeLambre. Over een teleportatie machine, en een vlieg die per ongeluk in de cabine terecht komt…

The Fly is een klassieker onder de griezelfilms. Maar zoals bij zoveel oude films kan het natuurlijk niet op tegen de standaard van deze tijd. De kracht van de originele versie van The Fly is de manier waarop de spanning gerekt wordt en dat wij als kijkers zelf onze voorstellingen gaan maken wat er precies aan de hand is.

Natuurlijk laat een groot deel van het plot zich al raden, en wat gore betreft, afgezien van het lijk van Andr? DeLambre is er geen druppel bloed te zien. Gewoon een prima ouwe griezelfilm om een rustige avond mee door te komen. Voor meer Gore: De versie van The Fly uit 1986 voert op dit gebied de goorheid nog flink op!

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter