Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Friday the 13th (2009)

Friday the 13th (2009)
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Nadat zijn moeder een aantal jongeren op zomerkamp vermoord, om daarna onthoofd te worden door ??n van hen, staat Jason wederom op uit het graf om een stel geile tieners te slachten.

GORE
Beetje half om half. IK zou zeker kunnen zeggen dat enkele moordscenes erg goed opgebouwd zijn, en sommigen redelijk bruut, maar enkele van de moorden lieten bij mij totaal geen indruk achter.

ACTEERWERK
Jason was goed, Danielle Panabaker en Amanda Righetti ook, Padalecki zag er leuk uit. Verder niet veel soeps qua acteerwerk, maar van Friday the 13th-lijken in sp? verwacht men dan ook geen Shakespeare, wederom half half.

CONCLUSIE
Zowel om de reden dat Marcus Nispel van Texas Chainaw 2003 Friday the 13th regisseerde, evenmeer om de reden d?t het een Friday the 13th film is, ging ik enthousiast naar deze slasherflick.

Het resultaat? Eerlijk gezegd een beetje van allebei. Om de ??n of andere mysterieuze reden vind ik alles aan deze film slecht, ?f juist goed.

Laten we maar beginnen met het goede aan deze zoveelste remake. De film had een redelijk interessant plot (voor een Friday the 13th, natuurlijk), sommige moordscenes waren redelijk knap gedaan, en tot slot heeft de film een zeer sterke opening ?n climax. De achtervolgings scene aan het eind van de film is intens en spannend.

Dan nu de minpunten (in mijn ogen dan). Sommige sc?nes waren verschrikkelijk ‘goedkoop’. Van de man achter de grimmige, serieuze en goed gemaakte Texas Chainsaw remake had ik meer verwacht. Uiteraard kan men zeggen dat naakte vrouwen, onnodige sex scenes en veel drank en drugs bij Friday the 13th horen, maar helaas; het gaat voor mij ook om de uitwerking. Hoewel alle voorgenoemde elementen bij een Friday film horen ?n passen, vind ik sommige scenes gewoon behoorlijk slecht uitgevoerd. Sommige momenten leken gewoon meer op American Pie Band Camp, dan de gruwelijke, stijlvolle slasher waar ik op had gehoopt. Let vooral op de scene waarin een knetterstoned personage zichzelf tegen onze boomlange massamoordenaar wil beschermen met een steelpan.

Over de moordenaar gesproken, Jason is in deze film toegegeven gruwelijk, goed geacteerd en zeer intimiderend. Dat moet ik ze toch nageven, een van de beste Jason vertolkingen ooit.

Misschien een inschattingsfout van mijzelf dat ik deze film niet hoog beoordeel. Wat kan je verwachten van een film die overduidelijk gemaakt is om het geld van miljoenen ‘mainstream’ filmliefhebbers te incasseren, maar toch, ik was niet onder de indruk.

Over de auteur

avatar

20 reacties

 1. avatar
  Master Of Darkness

  Gisteren (vrijdag de 13de :P) gezien, ik was van plan ook een review te schrijven over deze film, maar als ik deze review lees lijkt het wel dat Bo Senden er precies hetzelfde over denkt dan ik. Van te voren was ik behoorlijk enthousiast, omdat ik al een aantal jaren de hoop had ooit een Friday The 13th film in de bioscoop te kunnen zien, maar nadien zijn er toch een aantal punten aan deze film die beter hadden gekund.

 2. avatar
  Master Of Darkness

  Ik vind het wel leuk dat alle stereotypes uit slasherfilms terug komen: de nerd, de knappe klootzak, de stoners, de stoere politieagent enz. Jason was zeker weten goe vertolkt. Het verhaal was een erg leuke combinatie tussen eerdere films en ook al waren de schrikmoment ook erg voorspelbaar, omdat ze hetzelfde zijn als uit originele Friday films schrik je toch nog steeds. De opening is inderdaad erg sterk en over de moorden ben ik het wel eens met Bo.

 3. avatar
  Master Of Darkness

  Wat ik zelf jammer vond was dat de zaal bijna helemaal vol zat met mensen die alleen Freddy VS. Jason hadden gezien of die alleen in de zaal zaten, omdat ze hadden gelezen dat het een horrorfilm was (de Saw en Hostel liefhebbers denk ik altijd maar). Veel reacties nadien waren dus dat ze hem saai vonden, maar als je liefhebber bent net zoals ik weet je jezelf toch prima te vermaken tijdens deze film.

 4. avatar
  bram

  Godver man wat een kut review. Maar toch, heb de film gedownload en eens snel bekeken. Lijkt niet echt op het originele verhaal en als je nadenkt klopt er ook veel niet. De periode dat ik horrorfilms super vond heb ik denk ik wat gehad maar die oude meuk kan ik echt zeer waarderen. Al snel kom ik er dan achter dat dit zeker niet van de kwaliteit van die oude meuk is. Als je remake zegt vind ik ook dat je gewoon deel 1 opnieuw moet verfilmen (dus zonder jason als moordenaar) maak er dan een vervolg van met originele titel en een leuk verhaal. Immers iedereen komt toch wel kijken en men heeft het nu hele tijd maar over het verhaal wat dus een beetje overbodig is. Maak dan gewoon een vervolg. Leuk om weer s hier te posten naar zoveel jaar. Van deze friday word ik niet warm, Michael bay moet zelf maar eens wat verzinnen want al die te duur en onorginele remakes wordt ik niet vrolijk van.

 5. avatar
  nachtkabarett

  Ik ben het met de review eens, ik vond alles opgebouwt uit cliche’s en je wist precies hoe de film zou verlopen. Daarnaast vond ik de personages slecht uitgewerkt waardoor het niet boeide hoeveel mensen er stierfen. En daarnaast wat onwaarschijnlijkheden voor een mooier beeld, zoals dat jason onder de maan met z’n machette zwaaide terwijl iedereen beneden binnen zit. flinke tegenvaller en hoop dat er geen vervolg komt.

 6. avatar
  Boe

  Inderdaad, daarom is het veel gehoorde argument: natuurlijk is ie goed, hij heeft 400 miljoen opgebracht, ook echt een zin van niks. Een film kan best waardeloos zijn en heel veel geld opbrengen, zie Titanic.

 7. avatar
  Spiky

  Weet je dat ik Friday deel 2 de beste vond van de jaren 80 en toen ik de remake in de cinema zag viel het me echt wel zwaar tegen. De tieners zijn belachelijk en dom, spanning is ver te zoeken en Jason die in zn eetje ondergrondse loopgraven heet gemaakt met alles erop en eraan ??! laat me nie lachen! 3/10 waardeloze remake

Laat een antwoord achter