Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Happy Birthday To Me
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Virginia (Melissa Sue Anderson) is herstellende van een traumatische gebeurtenis waarbij haar moeder om het leven kwam. Ze hoort bij een hechte groep vrienden en alles lijkt goed te gaan. Maar er beginnen steeds meer vrienden te verdwijnen en Virginia begint zich langzaam weer te herinneren wat er al die jaren geleden is gebeurd. Dan komt er nog eens bij dat ze soms lijdt aan geheugenverlies. Zou zij al haar vrienden hebben vermoord? Of is er toch iets anders aan de hand?

Happy Birthday To Me is ??n van de vergeten slashers van de jaren ’80. Door andere grote successen van dat jaar viel deze een beetje in de schaduw. De film lijkt ge?nspireerd door de giallo. Zo hebben we een moordenaar met zwarte handschoenen die wat rond maait met een scheermes en andere scherpe voorwerpen. Dit heeft dan ook nogal bloederige gevolgen. De moorden zijn allemaal niet bepaald origineel, maar wel gewoon vermakelijk om naar te kijken.

Het verhaal is wel goed, maar niet bepaald origineel. Er worden in de film allemaal puzzelstukjes gevormd die op het einde allemaal perfect in elkaar vallen. Deze formule is volgens mij al behoorlijk vaak gebruikt, maar deze uitwerking was niet slecht. Wat deze slasher tot een vermakelijke slasher maakt zijn de acteerprestaties van de hoofdrolpersonages. Melissa Sue Anderson zet de rol van de verstrooide Virginia erg goed neer en Glenn Ford (Jonathan Kent uit Superman ’78) zet zijn rol als de bezorgde psychiater ook erg leuk neer.

Tussen de groep vrienden zitten ook weer een paar irritante personages, maar bij slasherfilms is dit meestal zo. Het minpunt aan deze films is alleen het gebrek aan spanning. De beginscene was erg veelbelovend, maar daarna heb ik weinig spanning meer gevoeld. Voor iedere moord is er wel altijd spannende muziek te horen, waarmee ze dus proberen de spanning op te bouwen. Dit komt jammer genoeg niet helemaal over.

Wat ik ook vooral opmerkelijk vond was dat deze slasher bijna 2 uur duurt. In mijn ogen lijkt dit best lang voor een slasher. Toch voelt hij niet langdradig aan. De film weet je bezig te houden, waardoor je hem toch wel wilt afzien. Vermakelijke slasher, verplichte kost voor de liefhebber, maar de overige horrorliefhebbers kunnen deze gerust laten liggen.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

11 reacties

 1. avatar
  Master Of Darkness

  Jammer dat HBTM eigenlijk in de schaduw van andere grootheden van die jaren (Friday the 13th, The Prowler, The Burning, enz.) weg is gevallen, want qua gehele kwaliteit van de film kan deze zich makkelijk meten met de andere titels.

 2. avatar
  Evil B.

  Inderdaad heel giallo achtige eerste helft van de film, maar jammer genoeg zet dat later niet echt door. Ik vond de tweede helft minder. Ook wat aan de lange kant als je het mij vraagt, maar toch een goede tip voor de slasherfanaat die alles al kent! Bravo!

 3. avatar
  lammie

  Was aangenaam verrast van de week! Zag de dvd zo maar staan bij FAME voor nog geen 12 euro….moet hem nog zien,maar denk dat ie mij niet zal tegenvallen als 80s slasher fan.Heb de klassieker Alice,sweet…Alice ook kunnen bemachtigen via E-Bay samen met nog een (ondergewaardeerde) slasher..Tourist Trap.Als ik ze binnen heb wordt t een lekker avondje ‘slashen’,haha.Ben benieuwd…

 4. avatar
  lammie

  Heb Tourist Trap nu ook gezien….vond t een heerlijke cult slasher.Ook al zijn er veel overeenkomsten met TCM en House of wax….en zelfs Carrie.Maar met de te foute maar o zo ‘pakkende’ soundttrack…een echte must voor de slasherfan.

Laat een antwoord achter