Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Hatchet III
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Marybeth (Danielle Harris) denkt dat Victor Crowley (Kane Hodder) eindelijk dood is. Maar een geest kan eigenlijk niet gedood worden en het duurt niet lang voordat Crowley weer bloedbaden achterlaat in het Honey Island moeras. Terwijl politie agenten en een SWAT team hem proberen uit te schakelen neemt reporter Amanda (Caroline Williams) contact op met Marybeth. Amanda denkt namelijk te weten hoe Crowley voor eens en voor altijd uitgeschakeld kan worden…

Dit inmiddels alweer derde deel uit de serie is geregisseerd door een “nieuweling”. Op regisseursgebied dan, want hij helpt al flink wat jaartjes mee in het genre als cameraman, waaronder ook bij Hatchet en Hatchet II. Dat hij bekend was met de eerdere films en het feit dat regisseur Adam Green (Hatchet I & II) het verhaal geschreven had en nog steeds als producer verbonden was zorgde toch wel voor goeie moed.

Hatchet III gaat direct verder daar waar de voorganger eindigde en… biedt ook haast hetzelfde als zijn voorganger. Het pulp gehalte is weer hoog en alles wordt (gelukkig) niet al te serieus genomen. Vooral dat laatste geeft naar mijn mening juist deze reeks zijn charme.

Danielle Harris is wederom te aanschouwen als Marybeth en ze doet het eigenlijk weer net zo degelijk als in de voorgaande twee films. Al lijkt het wel dat haar karakter in dit deel wel nog stoerder, meer “badass” geworden is. Ik moet daarbij toevoegen dat ik wel vindt dat dit haar wel siert.
Naast Harris mocht ook Kane Hodder weer terugkeren. Tjah, als er iemand is die al veel ervaring heeft in het spelen van een maniakale seriemoordenaar met bovennatuurlijke krachten, dan is hij het wel!
Met een sadistisch genoegen zaait hij weer rustig in het rond met dood en verderf.

Naast de twee “oudegedienden” uit de serie bestaat de cast wel uit een erg leuke verzameling acteurs en actrices uit het genre. Zach Galligan (o.a. Gremlins 1 & 2 en Waxwork) speelt de lokale sheriff die de boel onder controle probeert te houden.
Caroline Williams (o.a. The Texas Chainsaw Massacre 2 en Rob Zombie’s Halloween II) speelt zijn ex-vrouw: een “reporter” die denkt te weten hoe ze Crowley uit kan schakelen.
Derek Mears (o.a. Friday the 13th 2009 en Predators) speelt een met testosteron gevulde SWAT commandant.
Wanneer Sid Haig (o.a. The Devil’s Rejects) dan ook nog voorbij komt als een wel hele foute en racistische redneck is het feest helemaal compleet!
De acteerprestaties van allen zijn eigenlijk niet geweldig, maar dat geeft ook niet. Ze zetten hun personages lekker fout neer, zoals het hoort in een film als deze.

De film is ook, zoals het hoort, voorzien van de nodige hoeveelheid bloed en gore. De vele bloedfonteinen en de overdreven (neppe) gore zorgen voor veel kijkplezier. Het is iets waar je van moet houden. Liefhebbers van de over-the-top J-sploitation cinema van de laatste jaren zullen het in ieder geval wel kunnen waarderen. Het is namelijk best vergelijkbaar met de gekke gore scenes uit films als Tokyo Gore Police en Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Totaal niet serieus te nemen dus, maar zeer goed voor het platte vermaak.

Nu ben ik tot nu toe overwegend positief geweest. Ondanks dat ik me ook prima vermaakt heb moet ik eerlijk gezegd wel toegeven dat de setting en het concept van de Hatchet films zijn verzadigingspunt wel bereikt heeft.
De moeras sets zijn namelijk drie films lang al hetzelfde en het concept van een groep die het moeras in gaat om afgeslacht te worden kennen we nu ook al wel.
Ik moet daarom ook wel toegeven dat ik vind dat het nu wel welletjes geweest is met de Hatchet films en ben erover aan het denken om een eventueel vierde deel (als die ooit komt) te laten voor wat het is.

Hatchet III is uiteraard geen fantastische film. Ook binnen de range van pulp films waar de film onder valt zijn wel betere werken te vinden. Dat neemt echter niet weg dat het een gewoon een vermakelijke film is. Echt zo’n geschikte film voor een avondje hersenloos genieten.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

2 reacties

  1. avatar
    Master Of Darkness

    Ik zeg ook niet dat het uitgemolken wordt. Ik zeg dat het concept oud begint te worden. Dat zag je bij de Friday films ook en die gingen er toen ook dingen aan veranderen (zoals Jason ‘superkrachten’ geven). Je zag het ook met de andere lang lopende reeksen: proberen de hoofdformule te behouden en enkele nieuwe elementen toevoegen om het interessant te houden.rnMet de Hatchet reeks hebben ze nu voor mijn gevoel drie keer dezelfde film gemaakt. Nog een vierde keer dezelfde film zou voor mij echt net iets teveel van het goede worden.rnMaar we zullen zien wat de toekomst ons brengt. Misschien houden ze het wel bij een trilogie.

Laat een antwoord achter