Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Hellraiser
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Toen ik klein was, en als ik de diverse reviews hier lees ben ik niet de enige, en ik kwam in de videotheek en zag daar de kwaadaardige kop van Pinhead op de doos van een Hellraiser video staan, bekroop mij altijd een twijfelachtig gevoel. Aan de ene kant was ik bang voor wat voor kwaads pinhead ongetwijfeld zou doen; aan de andere kant was ik toch wel benieuwd wat dat dan zou zijn.

Als je de film Hellraiser dan eenmaal ziet, valt het eigenlijk allemaal heel erg mee met hoe kwaadaardig het allemaal is. Oke, er zitten wel wat culinaire scenes in, maar het wordt nooit te erg. Of althans, de blood & gore zitten het verhaal niet in de weg.

Het verhaal, dat handelt over een man, Frank Cotton, die door demonen, de cenobites, die hij heeft opgeroepen door middel van een magische kubus, is zeer goed. Frank Cotton wordt geregenereerd door Julia, de vrouw van zijn broer, die stiekem verliefd op hem is. Door middel van lijken van mensen kan Frank dan worden geregenereerd.

De dochter van Franks broer, Kirsty, gespeeld door ( de naar mijn smaak waanzinnig mooie ) Ashley Laurence, is de onschuldige held in het verhaal.

Het enige nadeel is de belichting, en lichteffecten, die zo nu en dan zwaar goedkoop overkomen. Voor de rest niets dan lof voor dit meesterwerkje, dat niet voor niets de toekomst van de horror genoemd wordt door de koning van de horror, Stephen King.

Over de auteur

avatar

5 reacties

  1. avatar
    psycho

    dat inferno en hellseeker een andere stijl zijn vind ik wel goed… de stijl van deel 1 t/m 4 was goed maar het was wel genoeg… variatie kan een goede horrorserie de kop kosten maar ik vind inferno en hellseeker helemaal niet verkeerd… nu nog wachten totdat ‘Deader’ en ‘Hellworld’ eindelijk eens hier komen.

Laat een antwoord achter