Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Heroes of horror (Documentaire)

Heroes of horror (Documentaire)
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Heroes of Horror is een 5-DVD box met daarop complete biografiën van vijf van de meest bekende horror-acteurs uit de hoogtijdagen van de zwart-wit horrorfilms. We krijgen het volledige verhaal van Bela Lugosi, Boris Karloff, Vincent Price, Lon Chaney (Senior en junior!) en Peter Lorre.

Er is heel veel beeldmateriaal en er worden veel boeiende interviews vertoond, onder meer met de kinderen van de acteurs en anderen die nog in leven waren tijdens het maken van de documentaire en die de acteurs goed gekend hebben (Zo was Dennis Hopper bijvoorbeeld een goede bekende van Vincent Price.) We krijgen allerlei filmfragmenten voorgeschoteld en allerlei leuke feiten. Wie van oude griezelfilms houdt kan zeer waarschijnlijk een aantal titels aan zijn of haar wishlist toevoegen na het zien van deze documentaire.

Het levensverhaal van de acteurs is met zorg en respect behandeld, en ik ben misschien voor een horrorfan wat gevoelig, maar als ik me een goede 3 kwartier verdiept heb in het leven van vincent price en dan komt de stem van Richard Kiley met de zin: “On october 25, 1993, Vincent Price died at the age of 82.” … Tja… Tissue.

Een bijzonder verzamelwerk waar ik best een stukje trots op ben om in mijn collectie te hebben. Het is echt een stukje filmgeschiedenis.

Over de auteur

avatar

één antwoord

Laat een antwoord achter