Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hollow Man

Hollow Man
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een klassiek en al vaak verfilmd verhaal. Ik had van de combinatie Paul Verhoeven/Kevin Bacon meer verwacht, omdat ze beiden hoog op mijn lijstje staan, maar de film was niet wat ik er van verwachte. Het kan een persoonlijke mening zijn, want een vriend van me vond hem wel goed. De film is langdradig, voorspelbaar en een beetje flauw op alle fronten. Met het kleine gegeven dat een onzichtbare status veel macht kan geven maar dat macht ook weer zijn nadelen heeft, loopt de film van de ene cliche in de andere.

Het verhaal: Een team van wetenschappers is bezig met een formule die een mens onzichtbaar zou kunnen maken. Het lukt en Kevin Bacon, een ambiteus mannetje, stelt zich beschikbaar het spul te testen. Dat onzichtbaar zijn is leuk! Je kunt stiekem in de kamer aanwezig zijn, zodat je weet hoe anderen over je denken, je kunt mensen ongemerkt begluren -ook je vrouwelijk collega’s, etc. Als de medeprofessoren daar achter komen zijn ze natuurlijk niet zo blij. Als de Hollow Man (Onzichtbare Man) ruzie krijgt, is het hek helemaal van de dam. Zie zo’n onzichtbare man nu nog maar eens te pakken te krijgen! En als die etter ook nog eens psychopatisch wordt…. Bloedje link.

De in Nederland uitgezonden ” De Onzichtbare Man” was beter.

Over de auteur

avatar

7 reacties

  1. avatar
    Mongroid

    Doe mij maar The Invisible Man van James Whale (ergens in de jaren ’30/’40). Dat is echt de beste onzichtbare man film ooit gemaakt. Ook met zo een beetje de eerste “digitale” special effects in de filmgeschiedenis. Ook het verhaal zit goed in elkaar en de acteerprestaties zijn ook goed. Gewoon de beste.

Laat een antwoord achter