Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Hostel: Part II
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Eli Roth?s debuutfilm ?Cabin Fever? staat bij mij hoog in de vaandel. Een paar jaar nadat CF uitkwam, presenteerde Roth zijn nieuwe film ?Hostel? (2005). Deze film was voor mij niet meer dan een standaard horror, onder andere omdat hij niet aan mijn persoonlijke verwachtingen voldeed. Omdat ik niet alles en iedereen over een kam wil scheren, besloot ik de Hostel reeks nog een kans te geven. En hoe kan ik dat beter doen door ?Hostel: Part II? eens met een kritische blik te bekijken?

Het verhaal van Hostel: part II is zo goed als gelijk aan dat van het origineel. Een drietal jongedames wil de dagelijkse sleur eens ontvluchten, en besluiten dat te doen door een tijd door te brengen in Praag. Onderweg daar naartoe ontmoeten ze een vrouw, die hen vertelt over een prachtig land, waarin je heerlijk kunt ontspannen, en ?niets onmogelijk is?. Hostel kenners weten natuurlijk al wel welk land dat is. Slowakije, here we come!…

Eenmaal aangekomen duurt het niet lang voor de dames meegesleurd worden in de plaatselijke festiviteiten, alwaar ook flinke hoeveelheden alcohol genuttigd worden. Het is vervolgens een kwestie van tijd voor de meiden een voor een verdwijnen, en hun ergste nachtmerries onder ogen moeten zien…

Zoals ik al had gezegd maakte Hostel de droom niet waar. De film werd gepromoot als ?The sickest movie of all times? en ?The scariest movie in a decade?. Beide slagzinnen waren compleet gelogen, want ondanks dat de film een macabere setting heeft, is hij niet overdadig ziek, en al helemaal niet eng. Volgens Roth heeft hij de ?foutjes? van het origineel bijgeschaafd en verbeterd, en daar ben ik het mee eens. Hostel: part II is beter op heel wat punten. Zo is de ellenlange introductie (ok? een intro is nodig, maar die van Hostel was toch wel erg lang) uit het origineel chirurgisch verwijderd, en heeft plaatsgemaakt voor diverse korte scenes waarin het drietal zich richting Slowakije begeeft, een ware ?highway to Hell? dus?

Het acteerwerk is niet daverend, maar zeker goed te doen. Ook part II heeft een leuke switch tegen het eind van de film, waardoor de spanning vanaf dat punt wat wordt opgevoerd. De beste vernieuwing die part II heeft is wel de andere blik die je als kijker krijgt wat betreft Elite hunting. Ditmaal zie je niet de slachtoffers ontvoerd en vervolgens gemarteld worden, maar ook de ?klanten? krijgen nu een menselijker gezicht. De martelsc?nes zijn overigens wel wat grover dan die in het eerste deel, het lijkt me namelijk niet fijn om opkop te hangen, terwijl iemand jou met een zeis aan het bijschaven is. Na het zien van deze film heb ik ook besloten om me nooit te laten castreren, mannen gewaarschuwd! (en dames; eat your heart out?).

De plottwist die Hostel: part II met zich meedraagt zie je over het algemeen al van ver aankomen, maar zijn niettemin geestig. De film is wat gore betreft een stapje verder gegaan, maar ook deze film moet het vooral van suggestie hebben (iets wat ik persoonlijk prefereer). Hostel: part II is een grote verbetering ten aanzien van het origineel, maar is nog geen ?meesterwerk? zoals Roth het zelf noemt. Wellicht kan hij die titel wel halen met Hostel: Part III?

Over de auteur

avatar

15 reacties

  1. avatar
    Luthron

    Hmm, ik zie dat ik het enigzins verdraaid heb beschreven. Wat ik bedoel is dat ‘de’ specifieke scene nogal pijnlijk is voor het mannelijke geslacht om te aanschouwen. Daarom schreef ik dus dat ik nooit van PLAN was om het te overwegen… Ik heb deze review een beetje vlug getypt, vandaar de typfout denk ik;)

  2. avatar
    Lorddominion

    ik ben het eens met M5horrorfan. Het is inderdaad een goede vervolg..maar door dat ik het net na de eerste heb gezien en de eerste viel me tegen door dat ik meer had verwacht vond ik het niet erg zo goede horror film. Maar er waren er wel goede momenten in de film….vooral de stuk waar de vrouw in de badkuip laag en in de bloed van de meisje over haar viel, liet me aan het verhaal van Elizabeth Bathory denken. Dat vond ik best cool…maar voor de rest vond ik dat er iets afwezig was aan de film die het better zou kunnen maken.

Laat een antwoord achter