Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
House of 1000 Corpses
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Bijna drie jaar lang wachten vele horrorfans al op Rob Zombie’s House of 1000 Corpses. Universal Studios wou de film niet uitbrengen nadat zij dachtten dat de film niet door de filmkeuring heen zou komen, waardoor vele horrorfans nieuwsgierig werden. Berichten dat de film te vergelijken is met The Texas Chain Saw Massacre maakte het lange wachten nog erger, en na drie jaar kunnen wij eindelijk beoordelen of Corpses voldoet aan de hoge verwachtingen.

1977, de dag voor Halloween. Vier jongeren – twee jongens met hun vriendinnetjes – doen onderzoek naar de meest bizarre attracties langs de weg en komen terecht bij Captain Spaulding’s Museum of Monsters and Madmen. Deze Captain Spaulding (Sid Haig) laat hen het museum zien en verteld hun over een legende in het gebied, een moordenaar genaamd Dr. Satan, die vlak in de buurt vermoord werdt. De jongeren gaan op zoektocht naar de locatie van zijn sterfplaats en komen aan bij een oud huis, bewoond door Otis (Bill Moseley), Baby (Sheri Moon), Mother Firefly (Karin Black) en nog een paar andere vreemde types. Uit de titel is al te raden dat er iets aan de hand is met dit huis, en inderdaad, de jongeren raken verzeild in een nachtmerrie…

Zombie’s bedoeling was om een rauwe film te maken in de stijl van horror uit de jaren Zeventig. De vergelijkenis met The Texas Chain Saw Massacre is dan ook begrijpelijk, hoewel het grootste verschil is dat de film gruwelheden niet schuwt door de kijker alle bloederige stukjes aan te tonen. Gorefans zullen ervan klaar komen, maar door minder aan de suggestie over te laten, wordt de film nooit eng zoals Chain Saw Massacre. Zombie’s regiestijl is – net als alles in the film – over the top, hij maakt gebruikt van o.a. split screen en slow motion, en monteert meerdere bizarre clips om de paar minuten tussen het verhaal. Toch is het soms net iets teveel van het goede, en lijkt het teveel op een videoclip. In de traditie van over the top hoort ook het acteerwerk: Haig, Moseley en Black lijken zich te vermaken in hun gestoorde rollen, maar Moon en de jongeren zijn tenenkrommend in bepaalde sc?nes. Of Corpses aan de verwachtingen van de fans zal voldoen is nog maar de vraag zodra meer mensen hem zien, maar deze throwback to the Zeventies is zeker niet verkeerd ter vergelijking met recente gelikte Hollywood producties zoals Ghost Ship en Darkness Falls.

Over de auteur

avatar

38 reacties

 1. avatar
  esteeka

  kan iemand vertellen of er een “uncut” versie komt op DVD komt? of is die er al?(het schijnt dat de bios versie meer gore heeft)

 2. avatar
  meroth

  Ik weet niet of er wel degelijk een uncut versie is aangezien deze film bijna uitsluitend op beurzen en festivals is gedraaid. Er zijn slechts weinige landen die deze film in de bios hebben gedraaid. Belgi? was er alvast niet bij. Deel 2 komt er wel aan!

 3. avatar
  meroth

  Eerder een beetje gelijkenis met TCM 2. Je kan hem wel een beetje in het zekfde straatje plaatsen als TCM maar hij heeft zoveel verborgen dingen dat je eerst de gehele film moet zien en erna eens met de pauze-toets in aanslag moet kijken. Vooral de ondergrondse scene’s zijn ultracool!!!

 4. avatar
  berre

  zeg kan iemand me zegge wat er tijdens die overval gebeurt want mijn dvd speler bleef hangen en ik kreeg dat stuk niet te zien het was van de 5de min ot de 9de

 5. avatar
  bas-o

  was wel coole film maar wel een beetje vaag dat die mensen waar het om draaid uit dat huis hun in een doodskist in die grot laten zakken.. hmm beetje raar en ook met die maffe muziek..:S

 6. avatar
  markam

  de scene waarin otis de agent doodschiet is echt geweldig die muziek en dan de camera die in slo-mo wegtrekt, geweldig! en dan toch die twijfel op het laatst: de muziek is afgelopen en je ziet alleen die twee gasten nog!

 7. avatar
  esteeka

  el superbeasto! das een animatiefilm waar rob zombie aan gaat werken na “the devils rejects”. het gaat over een ex-worstelaar met een voorliefde voor strippers die dr satan gaat bestrijden

 8. avatar
  Legioen

  Dat weet ik niet, ik vind het moeilijk daar een vast oordeel over te geven omdat Halloween echt een totaal andere film is… Dat is zijn blik op een film uit de jaren ’70, en dit is gewoon een ander klein meesterwerkje wat meer Rob Zombie is dan welk stukje cinema dan ook..

 9. avatar
  Legioen

  Heel vals, jij weet beter dan wie dan ook dat ik moeite heb met een absolute nummer 1 aanwijzen;) Maar ik zou toch zeggen dat ik The Devil’s Rejects beter vond dan, gewoon omdat daar echt spanning zit, hetgene wat ontbrak aan Halloween.

 10. avatar
  Legioen

  Echt ontzettend goed is hij ook niet, maar als regie-debuut was het nog best vermakelijk, met The Devils Rejects heeft Rob Zombie zich voor mij pas echt ontpopt als regisseur van status.

 11. avatar
  Legioen

  Bij TDR was echte “spanning” niet nodig, de sfeer was al perfect, dat bedoel ik meer.. Bij Halloween zaten er gewoon heel wat stukken bij waar ik bij dacht.. dit mag wel spannender, de hele sfeer van de jonge Michael Myers in het gesticht had een veel meer geladen sfeer mogen hebben.. Bij TDR zat het niet in de weg, gewoon goed.. Bij Halloween zijn er gewoon verbeteringspunten.

Laat een antwoord achter