Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ils

Ils
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een Frans stelletje bewoont een afgelegen landhuis in Roemenie.
Zij is lerares Frans en hij een schrijver.Na een romantisch avondje te hebben gehad,wordt de vrouw(Clementine) wakker van geluiden buiten.

Hun auto wordt gestolen,en na de politie te hebben gebeld geven die geen ‘gehoor’. Het stel probeert weer te slapen,maar er heerst alweer snel paniek….iemand met een zaklantaarn schijnt hun huis binnen.

Wat volgt is een ‘kat en muisspel’ tussen de bange Clementine, Lucas en ‘THEM’.
Door het kleine budget,beperkte de regisseurs zich tot minimalistische middelen.Daar bedoel ik mee,draaien in Roemenie,oud landhuis,geen gore,maar simpele geluidseffecten die zo creepy zijn dat ze je kippenvel geven.Eigenlijk gewoon terug naar de basis van het genre.

Ils is gebaseerd op ware feiten,en als je de climax ziet is de schok van de realiteit groot.
Hollywood heeft de film ook al opgemerkt,en de kans dat er een remake komt is ook zeer groot. Ils is krap 75 min. lang, maar een horror/thriller van de bovenste plank.
Een pareltje!!

Over de auteur

avatar

3 reacties

  1. avatar
    Klaagzang

    ZEKER 9 waard, alhoewel ik het persoonlijk een 10 zou geven. Deze film is zo fantastisch gemaakt, van de eerste minuut tot de laatste seconden, dat iedereen hem gezien zou moeten hebben. Vele haken wss af omdat hij franstalig is, maar gvd dit hoort tot een van mijn topfilms!!rnZonder te overdrijven een aanrader.

Laat een antwoord achter