Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kansen (a.k.a. Infection)

Kansen (a.k.a. Infection)
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Dr. Akiba werkt in een ziekenhuis voor spoedeisende hulp. Het ziekenhuis heeft met veel problemen te kampen. Er is geen geld om genoge personeel in te huren en er vinden veel sterfgevallen plaats. Het verandert al helemaal in een gekkenhuis wanneer een zuster per ongeluk een verkeerde injectie aan een patient geeft. Als klap op de vuurpijl wordt er nog een patient met een vreemde infectie binnengebracht die al gauw begint te muteren en dan plots verdwijnt…

Kansen (Infection) is een film van regisseur Massayuki Ochiai die tijdens het maken van deze film al de films Parasaito Ivu (1997) en Saimin (1999) op zijn naam had staan. Aangezien hij niet bekend was in het traditionele Aziatische spookhuisgenre, is het ook niet gek dat hij met deze film ook niet bepaald een standaard werkje af heeft geleverd.

De locatie van de film is een schemerig, bijna duister ziekenhuis. Een erg effectieve locatie die voor de nodige sfeervolle shots zorgt. Mede door deze locatie hangt er een desolate spanning. Dit is echt één van de grote pluspunten van de film. Er hangt bijna de hele film een spanning en de stilte in het ziekenhuis is bijna zenuwslopend.

Ik heb deze film gekocht, omdat ik enthousiast was geworden van de trailer op één van de andere Asiamania releases. De trailer deed me namelijk geloven dat er best wel wat gore en andere rarigheid in deze film te zien was. Helaas valt dit toch wel een beetje tegen. Veel gore wordt buiten beeld gelaten. Dit is wel begrijpelijk, want het is wel duidelijk dat deze film met een klein budget gemaakt is, maarr de trailer deed toch iets heel anders vermoeden.

Het grote nadeel van deze film is het verhaal. Ik moest mijn aandacht er echt bij houden om de vreemde plotontwikkelingen te blijven volgen en zelfs terwijl ik deze film met mijn volle aandacht heb gekeken blijven er nog heel wat vraagtekens achter. De opbouw van de film en de plotwendingen zijn gewoon te vreemd. Ik ben benieuwd wat eigenlijk de bedoeling was van de maker, want de film ontwikkelt zich op een dusdanig vreemde manier dat ik mezelf afvraag of de maker hier wel goed over heeft nagedacht.

Geen standaard Japanse geestenfilm met vrouwen met zwart haar, maar bizarre infecties waardoor mensen gaan smelten en op den duur in een soort ondode wezens veranderen. Dit is allemaal al eens eerder gebruikt, maar toch is het idee in deze setting goed gebruikt.

Uiteindelijk was de film heel anders dan wat ik er van te voren over had gedacht. Toch is deze film erg goed voor een Japanse low budget film. Als het verhaal wat beter uitgewerkt was had dit zeker een uitschieter kunnen worden. Ondanks het vreemde verhaal kan Kansen zich zeker meten met de meeste gemiddelde Aziatische horrorfilms.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

2 reacties

Laat een antwoord achter