Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Keep, the
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een groep Nazi’s krijgt de opdracht om een oud en mysterieus fort in een Roemeens gebergte te bewaken. Een van hen bevrijdt per ongeluk de kwade kracht die zat verborgen in de oude muren van het fort. Een mysterieuze vreemdeling uit Griekenland voelt dit aan en vertrekt naar het fort om de kwade kracht te stoppen.

Een simpel verhaal voor een simpele film ja dat wel, is het een slechte film nee dat niet.
The Keep is de eerste film van Michael Mann bedenker en maker van films als Heat en Collateral, Public Enemies en de hit serie uit de jaren ’80 Miami Vice en de film remake ervan.
Deze horror film heeft een typisch jaren ’80 sfeertje en valt te omschrijven als een slasher met hier en daar wat occulte elementen (zeg je zo dat?) En is een beetje in de het straatje van The Fog van John Carpenter.

Mann laat zien dat je niet heel veel Special Effects nodig hoeft te hebben en dat je met rook en wat licht heel ver komt, voeg daar bij de hypnotiserende synthesizer soundtrack toe van Tangerine Dream en je hebt toch wel een goede film die een toffe sfeer neerzet en makkelijk weg kijkt.

Het verhaal is simpel en heeft vele plotgaten, maar zolang je je daar niet al te veel op gaat focussen en je laat meeslepen door de mooie beelden en de muziek dan kan je je met deze film prima vermaken. Gelukkig is ook het acteerwerk van een goed niveau en dat maakt de film ook wel een stuk beter.

Byrne is lekker op dreef en ook een jonge McKellen doet goed zijn best ook al is die bijna onherkenbaar omdat je hem gewend bent van zijn rollen in Lord Of The Rings. De Gore is wel aanwezig in deze film, maar verwacht geen bloedbad of wat dan ook.

The Keep is nooit op dvd officeel uitgebracht ik zelf heb de laserdisc versie gezien die dan weer op een dvd is gezet, dus je zal het op deze manier moeten doen of de VHS moeten vinden of via Youtube. Het schijnt zelfs dat er een versie van 180 minuten of langer bestaat….

Als je je niet al teveel op het verhaal gaat richten en je gewoon laat meeslepen door de sfeer en de muziek en de sterk geschoten beelden dan heb je een leuke onbekende horror uit de jaren ’80 met een Good vs Evil verhaal.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter