Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Lake Mungo
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Lake mungo is typisch zo’n film waar je maar van moet houden om het interessant te vinden.

Het gaat over de familie Palmer, wanneer ze hun 15 jarige dochter verliezen doordat ze verdronk tijdens een familie-uitje.
Heel simpel verhaal, maar de manier waarop dit verteld word is bijzonder.
Je weet steeds niet wat komen zal en dat houdt je toch behoorlijk bezig, het gaat iets dieper dan je tijdens het kijken denkt.

Je ziet o.a familie en vrienden aan het woord, gedurende de hele film vertellen ze over hun ervaringen in het eigen huis sinds de dood van hun dochter.
Rare dingen blijken te gebeuren in de kamer van hun gestorven kind.
Lijkt saai, 90minuten lang naar ‘Oprah’ achtige taferelen te kijken, maar het verhaal word hier op een manier bijgestaan door beeld en geluid dat het werkelijk een topper is.

Prachtige beelden worden gecombineerd met sfeervolle sounds. Daarnaast word het verhaal constant ondersteund door de familie zelf opgenomen filmpjes, maar ook video’s opgenomen met de mobiel of gewoon foto’s. Met als gevolg een aantal best huiverinwekkende scene’s die een verhaal als dit bijzonder boeiend maken, moet wel bij gezegd worden dat dit slechts zal gelden voor mensen die écht geïnteresseerd zijn en misschien zelfs geloven in geesten.

Het is geen Blairwitch, het is ook geen op actie gerichte ghost storie flick, het is een apart en gewaagd filmpje uit australië die naar verluid al is overgekocht door ‘Hollywood’, dus spoedig zal er een exact dezelfde film uitkomen maar dan zonder australisch accent, typisch.

Zeer fraaie aanvulling aan de toch al zo lange rij met geest films en vooral die in documantaire vorm, kijken als het je interesseerd 🙂

Over de auteur

avatar

één antwoord

Laat een antwoord achter