Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Land Of The Dead
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Ik heb deze film van Romero in avant premiere gezien en was verbluft

Ik ben een gote fan van de vorige 3 originele wel te verstaan. Ik moet wel toegeven dat deze film meer weg heeft van een big budget hollywood verfilming met veel dure effects en dat ja, het genre iets gemoderniseerd is, maar dat laat niet weg dat dit een sterke zombiefilm is die de fans van de trilogy zullen bekoren.

Alles is zeer goed in beeld gebracht. Zo geeft Romero in het begin van de film even een kort overzicht van wat er gebeurd is in de wereld der zombies, zodat mensen die de films niet kennen dit deel ook kunnen “volgen”.
Maar dit wil ik zelf ook even verder uitleggen, mensen die de vorige films hebben gezien weten dat Romero bezig was met duidelijk te maken dat de zombies evolueren, zie maar in Dawn (ze weten dingen van hun vroeger leven) en Day (de zombie Bub die afgericht is en gevoelens heeft)

Romero heeft dit verder uitgewerkt wat ik zalig vind. De opper-zombie (Big Daddy) is een beetje als Bub. dit wordt zeer uidelijk in de film.

De make-up in de film is uitstekend, de zombies lijken echt en er is zo goed als geen computer animatie gebruikt betreffende de zombies.
De acteerprestaties zijn voor een horrorfilm degelijk, in elk geval de beste van de 4 films tot nu toe.

Dit is een echte aanrader, kom kijken hoe zombies in hun veroverde wereld evolueerden en zo wraak nemen op overgebleven steden en mensen.

Over de auteur

avatar

10 reacties

Laat een antwoord achter