Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Last House On The Left

Last House On The Left
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Wie van The Texas Chainsaw Massacre houdt, zal ook deze film weten te smaken. Een film die intussen meer dan 30 jaar oud is, maar (nog steeds) meer indruk op me maakt dan alle Freddy’s, Michaels , Jasons en Chucky’s samen.
Het verhaal: twee meisjes op weg naar een rockconcert en op zoek naar wat “rookwaar”, vallen in de handen van een perverse, gewelddadige bende, die in de meisjes een leuk verzetje zien. De meisjes worden vernederd, verkracht en uiteindelijk vermoord, maar dan is het verhaal nog lang niet gedaan, integendeel…

De groezelige, gore, deprimerende seventies-atmosfeer en de afschuwelijke vernederings-, verkrachtings- en moordsc?nes maken deze film tot een uiterst onaangename kijkervaring, maar in de context van het horrorgenre bedoel ik dit in “positieve” zin. Een film die je gegarandeerd van je stuk brengt en dat is toch de bedoeling van goede horror, niet?

36 reacties

 1. avatar
  Anna

  Deze film heb ik op video het probleem is dat die video het niet doet! toch wil ik m graag zien want ik ben wel nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review

 2. avatar
  stevie

  Het is wel een goede film! alleen is het jammer dat het zo ouderwets is daar hou ik niet zo heel veel van ik kijk liever naar de nieuwere films van wes craven! maar hij is toch wel goed deze film!

 3. avatar
  Horror_Wizard

  Ouderwets? Jammer genoeg maakt Wes Craven niet meer pareltjes zoals ‘Last House on the Left’ dat naar mijn mening toch wel het hoogtepunt uit zijn carriere is.

 4. avatar
  --STEVIE--

  Hoi Ik vind dit een waardeloze horror film Want het is hellemaal niet horror achtig het zo allemaal echt gebeurt kunnen zijn want er zijn wel vaker verkrtingen dus ik vind het nergens op slaan dat dit Horror genoemd is !!!!!!! en het is vet ouderwets echt nep ik kijk zelfs nog liever dan naar charlie chapling 😛 😛 Nightmare on elm street is tien keer beter !!!

 5. avatar
  Orlok

  Hey Stevie (Wonder) ben je blind ofzo, heb je einde niet gezien?! b.t.w. Craven heeft volgens mij al 20 jaar geen fatsoenlijke film meer gemaakt.

 6. avatar
  Evil B.

  ‘Last House’ is met simpele middelen gemaakt, maar door Cravens regie en de rol van Hess is ie toch de moeite waard. Maar ik heb ook wat moeite met het goedkope uiterlijk van de film. Zelfs Hoopers originele Chainsaw zag er met een laag budget mooier uit. Ik vind ‘Last House’ leuk om een keertje te kijken, maar hij is ook wat over-rated vind ik. Als je ‘Last House’ trouwens leuk vind, probeer dan ook eens aan Bava’s ‘Rabid Dogs’ te komen. Die is minder rauw, maar er zitten twee psychopaten in die voor Krug niet onder hoeven te doen. En de hele film zit er visueel een stuk mooier uit, met een prachtige sc?ne waarin een meisje wordt achtervolgd door een veld met verdroogde gewassen.

 7. avatar
  psycho

  je moet deze film wel kijken. maar wel met de juiste sfeer. als je deze gaat bekijken met een idioot die alleen van actie en oorlogsfilms houd dan lijkt de film egt geen ruk aan. maar alleen of met een vriend ofzo is ie wel heel goed.

 8. avatar
  Mischa

  Ik heb deze film gisteren gezien en was zwaar teleurgesteld. Een film in de stijl van mijn favoriete horrorfilm ‘The Texas Chainsaw Massacre’? Dat moet ik zien, dacht ik. Maar wat een slechte film, tuurlijk de film komt uit de jaren 70, dus logisch dat je niet alteveel kan verwachten. Maar het acteerwerk is zooo slecht, de personages zooo dom en over the top, de soundeffects en muziekjes zooo irritant. Ik heb nog nooit zovaak naar de tijd gekeken, van issie nou eindelijk afgelopen?

 9. avatar
  Mischa

  Oh ja en de eindscenes, dat de ouders die gasten terugpakken.. that’s just too silly. Zoo slecht gedaan, hij is geen moment eng of dat het me een ongemakkelijk gevoel geeft zoals horrors dat horen te doen. Nee, ik heb hier echt geen enkel goed woord over te zeggen. En dan die afgehakte hand :S Wat n giller.. Nee dit is totaal NIET te vergelijken met ‘The Texas Chainsaw Massacre’, waar ze dat nou vandaan halen…

 10. avatar
  engeltje

  –STEVIE–:, waarom kan iets geen horror zijn als het echt zou kunnen gebeuren? De meeste horrorfilms zijn op iets waargebeurds gebasseerd. Waardoor zou het nieuwere werk van wes dan WEL horror zijn? In nederland is er ook iemand gestorven na een “freddy droom” (kan niet denk je? probeer maar eens wat foute LSD icm films kijken)

 11. avatar
  Evil B.

  En als dat niet helpt, wil Pasolini’s Sal? nog wel eens wonderen doen. In dat geval zeg je: ‘Lieveling, ik vind dat we onze seksuele horizon eens wat moeten verbreden.’ En vervolgens zet je Sal? op. Grote kans dat ze na een uur weg is gelopen na je heel lang met een verbijsterde blik te hebben aangekeken.

 12. avatar
  Mitch

  het realisme in deze film zorgt voor herkenbaarheid. En die herkenbaarheid maakt het voor mij beangstigend. Zo’n film zul je nooit meer gemaakt zien te worden denk ik. Entertaining is deze film niet, meer indrukwekkend

Laat een antwoord achter