Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nest, The

Nest, The
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

The Nest is een van de laatste films van de “nature stikes back” golf die door Jaws in de jaren 70 werd gestart. Een Jaws cloon kunnen we het niet noemen maar de invloeden zijn duidelijk!

Op een eiland voor de amerikaanse kunst breekt een kakkerlakken plaag uit. De burgermeester wil geen alarm slaan want het toeristen seizoen breekt bijna aan (toch een jaws cloon?) De sherrif echter slaat wel alarm en ontdekt dat het om een erg agressieve soort kakkerlakken gaat en dat de burgermeester er meer van weet…

Terecht was The Nest in die tijd een bescheiden succes. De makers proberen een combi van The Thing, Jaws en andere “natuurfilms” te maken. Door het lage budget echter zijn de special effects van een vroege jaren 70 kwalitiet die anno 1987 echt niet meer kunnen. Ook een open einde, om de deur naar een vervolg open te zetten ontbreekt niet (hoe naief) en het geheel is vooral lachwekkend. En dat vooral om dat het zo’n klunzige jaren 80 drol is met onbekende acteurs en idem regisseur die niet eens vermeld staat op de hoes van de dvd die slecht 1 euro koste (edit: ik heb het even voor je opgezocht)! En dat is hij net waard!

Best vermakelijk, maar meer ook niet!

Over de auteur

avatar

2 reacties

Laat een antwoord achter