Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nightmare on Elmstreet 2: Freddy’s Revenge, A

Nightmare on Elmstreet 2: Freddy's Revenge, A
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Na een aantal jaar na de eerste film huis raakt het beruchte huis in Elmstreet weer bewoont. Een jongen trekt er met zijn familie in. Al snel krijgt hij last van enge dromen en gebeuren er rare dingen. Als hij dan merkt dat iemand zijn lichaam probeert over te nemen raakt hij pas echt in de war……..
In dit tweede deel probeert men een andere draai aan het origineel te geven. In deel 1 had Freddy alleen macht in dromenland, in het eerst vervolg heeft hij ook invloed op de echte Wereld en zo wordt Freddy nog gevaarlijker. En dit levert aardige sc?nes op. Freddy is in dit deel nog een badguy en houdt zich voornamelijk in de schaduwen op, zoals het hoort dus.
Het verhaal is echter matig, na een goed begin wordt het halverwege minder om te eindigen in een teleurstellende climax. Het einde is behoorlijk standaard en dat is wel jammer na de best goede start.
De acteurs leveren vrij goed werk en zijn geloofwaardig, behalve de schreeuw van de hoofdrolspeler. Bij elke schreeuw van hem dacht ik dat zijn vriendin in problemen was. De term gillende keukenmeid is op hem zeker van toepassing.
Robert Engund zet een scary Freddy neer, die wat meer tekst krijgt, maar gelukkig nog niet de onliner spuwende irritant is. Hij is nog eng. Gelukkig!
(ik weet dat dit de 2e keer dat ik herover begin, maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen)
Een groot pluspunt van de film is de score van Christopher Young (Hellraiser) die de eng bedoelde scenes goed helpt opbouwen. The revenge of Freddy is niet heel erg bloederig, maar heeft wel een paar heel leuke special effects en zullen de gorefans wel vermaken.
Al met al een niet onaardig vervolg die met een beter einde goed zou zijn. De Freddyfans kunnen tevreden zijn.

Over de auteur

avatar

15 reacties

  1. avatar
    bah

    net of altijd alles bloederig moet zijn jeetje waar gaat het om een kut verhaal met liters bloed of een super horror film zoals deel 1 en tog 2?!

Laat een antwoord achter