Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Paranormal Activity: The Marked Ones
1.5Totale score
Waardering gebruiker: (5 Stemmen)

Jesse’s buurvrouw gedraagt zich erg vreemd. De vrouw staat bekend als een heks en… gedraagt zich er zeker naar! Wanneer ze op een vreemde manier komt te overlijden beginnen er pas echt onverklaarbare dingen te gebeuren. Het duurt niet lang voordat Jesse en zijn vrienden ontdekken dat het weleens met een vreemd teken op Jesse’s lichaam te maken kan hebben. Samen moeten ze Jesse zien te redden van de duivelse kracht die bezit van hem probeert te nemen.

De Paranormal Activity films hebben eerlijk gezegd mijn interesse nooit kunnen wekken. Ik moet dan ook bekennen dat ik geen enkele van de originele franchise films gezien heb.
Het verhaal van deze doorstart film trok mij echter wel aan en daarom besloot ik deze “The Marked Ones” een kans te geven. Helaas moet ik concluderen dat ik erachter ben gekomen dat een film als deze niet mijn ding is.

Het hele handheld gebeuren heeft mij nooit zo getrokken. In een film als [Rec] vond ik het nog wel gaan, maar verder hebben dergelijke films nooit echt mijn interesse kunnen wekken.
Dit komt vooral door de manier van filmen. Het idee van amateurbeelden is in theorie wel leuk: het lijkt dan immers of het ‘echt filmmateriaal’ is, maar schiet in de werkelijkheid naar mijn mening aan zijn doel voorbij.
Je weet immers nog steeds met je volle verstand dat je ‘gewoon naar een film zit te kijken’. De meerwaarde van het irriterend slechte camerawerk zie ik dus gewoon niet.

Het verhaal klinkt leuk, maar helaas is de uitwerking behoorlijk saai en inspiratieloos gedaan. Ik kon met moeite de aandacht bij het verloop houden. Bij veel dingen had ik namelijk het idee dat ik hetzelfde al eens eerder had gezien, maar dan beter.
De personages worden neergezet door een onbekende cast. Mede door het script in combinatie met de matige acteerprestaties van gemiddeld tiener slachtvee worden de personages wel erg oppervlakkig en haast stereotiep neergezet.

Spanning is nergens voelbaar en enige vorm van binding met de personages ontbreekt ook. De makers hebben hier en daar nog hun best gedaan om een schrikmoment te creëren, maar slagen er helaas nergens in om ook maar één nekhaar overeind te laten komen.

Dit alles zorgde voor een moeizame zit en een gevoel dat ik mijn tijd beter in een andere film had kunnen steken.
Nee, dit soort films zijn gewoon niet voor mij weggelegd. Ik ga dus vanaf heden weer gewoon door met andere films en laat het ‘found-footage subgenre’ maar lekker met rust.

Is dit subgenre wel jouw ding of wil je de film zelf graag bekijken om je mening te vormen? De film verschijnt eind deze maand in de videotheken en is vanaf begin mei te vinden in de winkels.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

7 reacties

  1. avatar
    Chantal

    Ik vond het tegenvallen. Mijn eerste kennismaking met PA was Tokyo Nights, dat was tevens mijn eerste horror film, deze vond ik enigszins langdradig maar toch prima te doen. Uiteindelijk ook alle andere delen gekeken, zoals gewoonlijk heb ik vooraf reviews gelezen maar daar ben ik inmiddels van ‘genezen’ mijn verwachtingen zijn hierdoor vaak te hoog geweest, zo ook met PA. Na het lezen van reviews zou deel 4 het beste zijn. Wat mij betreft was dat deel 1 en deel 2 Tokyo Nights , al hadden de alternatieve eindes niet gehoeven. Ondanks dat alles na deel 1 enigszins is tegen gevallen toch ook The Marked Ones gekeken, ik deel de mening dat de schrikmomenten erg tegenvallen, maar ja het ‘kunstje’ is natuurlijk al zo vaak herhaald op een gegeven moment is de inspiratie en creativiteit gewoon op. Wat mij betreft is dit dan ook het slechtste deel, ik hoop dat ze ook stoppen met vervolgen, tenzij ze nog een keer heel vernieuwend te werk gaan, die handycam heb ik inmiddels ook wel gezien.

Laat een antwoord achter