Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Phantasm

Phantasm
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vreemd dat deze film hier nog niet behandeld is. Ik vond het een van de betere.

Een jongeman is zijn ouders verloren bij een auto ongeluk. Zijn oudere broer ontfermt zich over hem. Het verhaal is niet geheel duidelijk (ook niet echt nodig) maar de broer verdwijnt op het moment dat ze zich samenvoegen. De jongen gaat op zoek en komt in een absurde droomwereld terecht, waar een lange man mensen vermoord en meeneemt naar een andere planeet met een andere zwaartekracht. Deze levende doden worden gehalveerd in lengte en lijken in eerste instantie op kinderen. Ze dragen bruine monniken pijen en doden al wat hun geheim dreigt te ontwarren. Omdat de jongeman er dicht bij zit, stuurt de lange man ze naar de aarde op de jongeman op te sporen en hem hetzelfde lot te laten ondergaan als zijn broer. Deze is alles maar net te snel af. En als de film klaar is en alles goed is afgelopen, gaat het toch mis! Inmiddels vroeg je je af of alles echt was of dat de jongen (zijn broer is namelijk ook weer levend boven water) niet een of andere psychose heeft gehad naar aanleiding van de dood van zijn ouders. Maar nee, het was dus toch echt! Of niet…. Je weet het niet.

Goede film, mooie effecten, warrig verhaal maar wel boeiend.

Over de auteur

avatar

27 reacties

 1. avatar
  Horror_Wizard

  Ah, The Tall Man! Inderdaad vreemd dat de film hier nooit eerder aan bod is gekomen al heeft Juicecow in een ver verleden weleens een column geschreven aangaande dit figuur! Jammer genoeg vind je de ‘Phantasm’ films niet zo gemakkelijk in ons kikkerlandje! Importeren dan maar.

 2. avatar
  anoniem

  Inderdaad , een schitterende fantasy/horror reeks!!! Het is echt intriest dat deze zo moeilijk verkrijgbaar zijn. Ze verdienen veel meer aandacht en degelijke releases. Importeren is niet echt een leuke optie top op heden… Deel 1 en 4 zijn ongeknipt te importeren uit de US…Maar deel 2 en 3 zijn tot op heden nog niet uitgebracht op DVD in de US… In de UK zijn deel 2 en 3 wel beschikbaar maar deze zijn zwaar geknipte versies… Heel erg jammer, ik hoop echt dat deze reeks nog een royaltybehandeling gaat krijgen op DVD.

 3. avatar
  lammie

  Weet niet of andere ensen het al wisten,maar ik niet….zat ff te ‘surfen’ en las dat deze film ook WEER een remake krijgt.Waarschijnlijk met sequels ook nog!Had Phantasm vroeger eens gehuurd en is altijd bijgebleven….Hollywood dus ook,en dat betekent een remake.

 4. avatar
  Legioen

  Weer een die gewoon ergens in de videotheek achterin komt te staan dus… kan me niet voorstellen dat ze deze remake gaan opblazen tot een grootse productie:S

 5. avatar
  lammie

  @JFM:volgens mij heb je gelijk…met als schrijver van het script waarschijnlijk Coscarelli die het origineel in 79 ook maakte.En ze zeggen dat volgend jaar bekend wordt gemaakt wanner de remake komt…..

 6. avatar
  Jason VS. Freddy Vs. Michael

  Er verschijnt dit jaar ook nog een dvd van een remake van The Wizard Of Gore van H.G. Lewis, het origineel heb ik nog nooit gezien, maar ik moet zeggen dat H.G. Lewis een goeie was, ook gewoon weer (,,,) dat ze een (…)remake van 1 van zijn films gaan maken, 2001 Maniacs (de remake van 2000 Maniacs) was al erg genoeg!

 7. avatar
  Legioen

  Ken hem persoonlijk niet… maar @lammie: dat een film een remake krijgt wil niet zeggen dat de regisseur goed is, TCM heeft een remake, en op de originele TCM en deel 2 na vind ik de films van Hooper eigenlijk ruk:S

 8. avatar
  lammie

  @Legioen:Wilde alleen zeggen dat de regisseur van Phantasm 1979 (coscarelli)….het script gaat schrijven voor deel 5,en niet dat hij de film ook gaat regisseren.Ken verder eigenlijk die hele Coscarelli niet…..dus ik weet zeker niet of hij een goede regisseur is.Maar ik begrijp je opmerking……

 9. avatar
  lammie

  @griezelfan:Lees ik het nou goed of zijn het gewoon allemaal spelfouten!? De slechtste horror ooit gezien?………mislukte film? Ik snap het nie helemaal.Deze film is een cultklassieker….een topper in t genre! Maar ja…..

 10. avatar
  evs

  Zeker en wel een prima opzet en mag er graag aan terugdenken toen ik hem ooit in de bios zag, ja ben oude fan. Angus Scrimm is overigens (en nog levende) ster die de tall man (1.93) speelde. Heel gaaf gevonden.

Laat een antwoord achter