Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Psycho III
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)

Norman Bates (Anthony Perkins) woont nog steeds in het huis van zijn moeder. De zaken in het motel gaan niet zo goed, maar hij krijgt toch zo af en toe wat gasten. Alles lijkt goed te gaan tot het moment dat hij bezoek krijgt van een uit het klooster ontsnapte vrouw (Diana Scarwid). Omdat hij het ineens druk krijgt neemt hij ook iemand (Jeff Fahey) aan om hem te helpen met het runnen van het motel. Alles lijkt goed te gaan, maar dan komt moeder thuis.

Psycho was het grootste succes van Anthony Perkins. Zo’n succes dat de film 23 jaar later een sequel kreeg. Perkins wilde het daar echter niet bij laten en kroop zelf op de regiestoel om de derde film uit de franchise te regisseren. Zowel regisseren als het spelen van de hoofdrol? Perkins laat met deze film zien dat dit prima kan.

De film pakt de draad wel overtuigend op met een redelijk geloofwaardig verhaal. Anthony Perkins geeft in de regie er een geheel eigen draai aan en gebruikt geen “Hitchcock shots” zoals zijn voorganger Richard Franklin. Wel lijkt hij meer dan zijn voorganger zijn best te hebben gedaan om er een film van te maken die in de jaren ’80 past.

De outfits, de muziek en de algehele sfeer voelt namelijk als een typische jaren ’80 horror. Daarnaast zorgde Perkins voor wat bloediger moorden dan dat we tot dan toe gewend waren van de Psycho films.
Het samenspel tussen Perkins en Scarwid is wel redelijk goed, maar verder zitten er naar mijn mening niet echt memorabele personages in de film. Het acteerwerk van de rest van de cast is wel aardig, maar zeker niet bijzonder te noemen.

Slecht is de film niet als je het mij vraagt, maar daar is meteen ook alles mee gezegd. Het is een gemiddelde vermakelijke jaren ’80 film, maar mede doordat het concept een beetje zijn rek begon te verliezen is hij nergens echt bijzonder.
Meer een film voor de echte liefhebbers van deze franchise, maar verder is het niet direct een film die ik zou aanraden als iemand mij zou vragen welke jaren ’80 horrors vermakelijk zijn. Niet slecht, maar er bestaan flink wat betere horrorfilms uit deze tijdsperiode.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter