Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ringu

Ringu
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In verband met de horrorfilm The Ring, die vandaag officieel in Nederland uitkomt, lijkt het me gepast een review te posten over het origineel. Als jullie van plan zijn The Ring in de bioscoop te bekijken, moeten jullie absoluut eerst deze Japanse klassieker in handen zien te krijgen, die ik tot mijn favoriete Japanse horrorfilms reken.

Het verhaal kennen we nou wel van de remake: een mysterieuze videotape betekend de dood binnen 7 dagen, voor iedereen die hem kijkt. Een journalist (Nanako) doet onderzoek naar deze videotape en doet een aantal bizarre ontdekkingen.

Het wordt in Ringu allemaal heel subtiel en mysterieus behandeld. Geen enorme hoeveelheden bloed, geen achtervolgingsscenes, geen boo-scares, maar een veel effectievere, angstaanjagende sfeer, met creepy beelden van lijken met een doodsbange uitdrukking op hun gezicht en de kippenvel veroorzakende opkomst van Sadako… Het doet meer met me dan duizend achtervolgingen a la Halloween: Ressurection zouden kunnen.

Ringu is een oncomfortabel anderhalfuur, maar wel op een zeer positieve manier. Het enige belangrijke nadeel dat ik heb kunnen ontdekken, was het karakter Ryudji, die werkelijk alles van de videotape af wist een meer van het mysterie verklapte dan eigenlijk nodig was. Hij loste puzzels op, die ik liever zelf had opgelost. Alsof iemand die in de bioscoop naast je zit alles net iets eerder door heeft dan jij en het nodig vindt dat te vertellen.

Maar ondanks dat is Ringu een absolute must voor iedere liefhebber van Japanse horror, en zeker voor iedereen die al kaartjes heeft voor The Ring. Huur hem snel, nu kan het nog!

Over de auteur

avatar

47 reacties

 1. avatar
  Horror_Wizard

  Naast Ringu heb ik gisteren ‘ Dark Water, eveneens van Hideo Nakata, mogen aanschouwen en deze was zeer bijzonder. Beter dan Ringu naar mijn mening! Japanners weten tenminste wat ‘een goede sfeer’ inhoudt!

 2. avatar
  kan?da

  inderdaad, de japanse griezelinvloeden kunnen we niet anders als catelogeren als z??r positief. Ik heb gehoord dat ze werken aan een amerikaanse versie van dark water, copy-paste met andere woorden, de amerikaanse filmwereld daalt weer in mijn kwaliteitsschaal

 3. avatar
  Evil B.

  Spielberg heeft twee leuke dingen gemaakt: Jaws en de Indiana Jones serie, de rest is troep. Het beste deel van Jurassic Park (deel 3) is door iemand anders gemaakt.

 4. avatar
  Steven Spielber

  Hi you guys! I really don’t like you calling me names… Why don’t you like me? I’ve made Jaws, Indy, E.T., Close Encounters, Schindler’s List, Saving, A.I., Jurassic Park, The Terminal, Minority Report, The Color Purple, even Poltergeist, one of the best horror pictures of all time. So why do you hatemeso much? Thanks, Steve.

 5. avatar
  Juicecow

  Steve heeft gelijk B, naast Jaws en Indiana Jones zijn ook Schindler’s List, Jurassic Park en Poltergeist erg goede films, en over de rest van zijn lijstje valt ook niet veel te klagen.

 6. avatar
  Orlok

  Poltergeist van Spielberg?? Ja daaag, hij heeft mischien 2 dagen op de set rondgelopen, maar het meeste regiseerwerk is toch echt door Tobe Hooper gedaan.

 7. avatar
  Pim

  Om maar weer ff over het off-topic onderwerp over Steven Spielberg terug te komen, wat zit iedereen altijd te kankeren op A.I. ? Dat is echt een super film gewoon!!!!!! K wil zeggen dat ik heb gehoord dat de Japanse Ringu enger is dan the Ring, of dat zo waar is weet ik niet (ga ze beide binnenkort kijken) maar het hoesje van Ringu dat ik in de winkel heb zien liggen is vele male enger dan die van the Ring (met dat oog)

 8. avatar
  Noeky

  Eyz,Dark Water is inderdaad een mooiere film dan the ring,ik heb Ringu nog nooit gezien maar ik vond the ring eigenlijk helemaal niet spannend!!Dark Water daarintegen is veel enger..Het is een echte aanrader duzz horror_wizard ik geef je GROOT gelijk!!

 9. avatar
  Juicecow

  @ psycho: als er een deel vier was zou het logisch zijn ja. Maar het is inderdaad aan te raden ze in de volgorde te kijken waarin ze gemaakt zijn, dus: Ringu, Rasen, Ringu 2 en Ringu 0

 10. avatar
  shihuandgi

  rasen is ongelooflijk slecht ipv dat die meid uit de tv je de stuipen op het lijf jaagt word je er meer geil van (ik toch tijdens die scene dat ze die man aflekt enzo). superslechte horror en ongelooflijk slecht vervolg!!!

 11. avatar
  Bas

  @Hyperknuck: En heb je nog een voorkeur voor een bepaald land? En heb je nog een aantal Aziatische aanraders? Persoonlijk vind ik Koreaanse films meestal wel te pruimen.

 12. avatar
  lammie

  Heb misschien wel een paar aziatische aanraders(als je ze nog niet gezien hebt):kichiku(banquet of the beast),cure,kairo,phone,three…extremes,the isle,fudoh,old boy,men behind the sun,gonin,a living hell,tale of two sisters

Laat een antwoord achter