Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Screaming in High Heels: The Rise & Fall of the Scream Queen Era
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In de jaren ’80 en ’90 ontwikkelden drie actrices zich tot een waar cultfenomeen. Aan hen danken we onder andere de term “Scream Queen”. We hebben het hier natuurlijk over Linnea Quigley, Brinke Stevens en Michelle Bauer. Samen met de regisseur en een aantal andere filmmakers blikken de dames in deze korte documentaire terug op hun hoogtijdagen.

Jason Paul Collum, de regisseur van een aantal B-films, wist de drie originele Scream Queens bij elkaar te brengen voor deze documentaire. Een erg leuk idee voor een documentaire moet ik zeggen, want ondanks dat ik alle drie de dames wel een keer voorbij had zien komen in een genrefilm had zien komen, had ik geen idee van de cultstatus die deze dames in de V.S. hebben weten te bereiken.

De dames speelden van halverwege de jaren ’80 tot begin jaren ’90 in veel B-(horror)films en werden vooral veel voor deze films gevraagd omdat ze er weinig problemen mee hadden om topless voor de camera te verschijnen of, in het geval van Linnea Quigley, topless op een graf te dansen (Return of the Living Dead).

Naarmate ze steeds meer een gevestigde naam werden, gingen ze ook samen in films spelen en de titels werden steeds fouter (Hollywood Chainsaw Hookers, Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama, Vampire Vixens from Venus en ga zo maar door).
Na hun succesperiode zijn ze ieder hun weg gegaan. Brinke Stevens acteert nog steeds, Linnea Quigley ook nog zo af en toe en Michelle Bauer is huisvrouw geworden.

De documentaire ziet eruit als de meeste recente documentaires over het genre. We krijgen een aantal pratende hoofden te zien (voornamelijk de dames, afgewisseld met een aantal regisseurs), afgewisseld met fragmenten uit hun films of van andere aspecten van hun carrière (ontmoetingen met fans, enzovoorts).

Wat ik vooral leuk vond waren alle filmfragmenten en films die zo tijdens de documentaire voorbij kwamen. Net wanneer je dacht dat ze het foutste al wel hadden laten zien kwam er weer een film voorbij. Veelal pulp natuurlijk, maar het maakt je wel nieuwsgierig moet ik zeggen. Voor een aantal films ben ik in ieder geval enthousiast geworden.

Een lekker vlotte documentaire die in de korte tijd een leuk en duidelijk overzicht geeft van het fenomeen die deze dames in gang hebben gezet. Vooral leuk en interessant voor de liefhebbers van het B-werk van de dames.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter