Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Serpent and the Rainbow, The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Regisseur Wes Craven (Last House on the Left, Nightmare on Elm Street, Scream) brengt een originele en inventieve kijk op de Voodoo onderwereld van Haiti. Een horrorverhaal waarin niets is wat het lijkt. Harvard antropoloog Dennis Allen gaat in Haiti op zoek naar een zombie en een voodoo poeder dat de doden tot leven kan wekken. Dennis wil het poeder ten goede aanwenden om medicijnen te maken, maar de bijwerkingen blijken nogal ernstig te zijn: de tot leven gewekte doden hebben geen ziel.

Perfecte cinematografie en prachtige muziek van Donald Summer. The special effects zijn uitstekend en de make-up van de zombies is erg gedetaileeerd en angstaanjagend. De film gebruikt vaker schokeffecten dan werkelijke geweldadigheden en de droomscenes zijn spookachtig goed. De film is blijkbaar gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en geeft een angstaanjagende kijk op de wereld van de zwarte magie, voodoo en zombies.

Het einde, ze leefden nog lang en gelukkig, valt een beetje tegen. Daar hadden we van Wes Craven toch wel iets meer “horror en fantasie” mogen verwachten, maar desondanks vind ik dit toch zeker een van de betere films van hem. De rol van Dennis Allen wordt perfect neergezet door Bill Pullman (Brain Dead, Lost Highway, The Grudge). Zakes Mokae (Body Parts, Dust Devil) doet het erg leuk als politiechef en voodoo priester Dargent Peytraud.

Reviewed by Creepshows, 2005

Over de auteur

avatar

8 reacties

Laat een antwoord achter