Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Shining (1997), The

Shining (1997), The
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Deze nieuwe Shining (voor mini-series gemaakt) is naar mijn mening een stuk beter uitgelegt dan de shining uit 1980. Oke de oude is een stuk enger, en spannender, maar toch vind ik deze een stuk mooier gemaakt. Het blijkt ook dat deze film meer op het verhaal uit het boek lijkt(zou het zelf niet weten, heb het boek niet gelezen).

Verhaal: Danny Torrance is een klein jongentje die een soort gave heeft, een zesde zintuig, daarmee kan hij de toekomst en het verleden soms zien. Zijn vader is Jack
Torrance, een ex-alcoholist, die is ontslagen bij zijn baan als leraar omdat ie een leerling heeft aangevallen. Hij heeft hard werk nodig en neemt daarom een baan aan als verzorger van het Overlook hotel, Waar Jack alleen de winter dan zal doorbrengen met zijn familie. Als de familie zich voorbereid op de winter, begint Danny visioenen te krijgen, waarschuwigen om niet naar het overlook hotel te gaan. Maar hij heeft niet veel keus, hij zal wel mee moeten.

Als ze in het overlook hotel zijn begint Danny dingen te “zien” van dingen die er in het hotel zijn gebeurt. Als iedereen zich klaar maakt om te vertrekken, is de familie nog alleen in het hotel. Danny zijn visioenen beginnen steeds echter en bedreigender te worden. Dankzij het goede script en de wel redelijke acteerpresentaties leef je helemaal met de familie mee.

Over de auteur

avatar

14 reacties

 1. avatar
  Jay-A

  The Shining is een geweldige film…beetje langdradig maar toch een klassieker…zelf vond ik die versie van Kubrick vele malen beter dan deze…ik moet er wel aan toevoegen dat deze versie inderdaad het boek beter volgt…!

 2. avatar
  heeeere's johnny!!

  De versie van kubrick grijpt me bij m’n nekvel , de remake is zeer goed gemaakt ,maar kan niet opboksen tegen kubrick’s klassieker op vele punten.

 3. avatar
  Legioen

  Hij lijkt me zelf juist alleen echt vermakelijk en goed als je het boek gelezen hebt, omdat King deze samen met Garris gemaakt heeft als reactie op Kubricks Shining, die niet boekgetrouw genoeg was. Stephen King is wat mij betreft de beste horrorschrijver ooit, maar het medium film schijnt hij niet te beheersen, naar wat ik gezien heb. Zijn vertelstijl is zeer gedetailleerd en gecompliceerd, zonder dat ge-vertel valt het grootste effect van zijn werk weg, en omdat je in een film niet alles letterlijk kunt laten beschrijven door een voice-over zul je het anders moeten doen, je moet werk aanpassen naar het medium, hoe meer King betrokken is bij een filmproductie hoe minder vaak het resultaat, gelukkig heeft de goede man het regisseren zelf al lang geleden opgegeven.

Laat een antwoord achter