Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Shock
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Shock vertelt het verhaal van Dora (Daria Nicolodi, die we kennen uit Dario Argento?s ‘Deep Red’) die terugkeert naar het huis waar haar vorige man en vader van haar zoon zelfmoord pleegde. Samen met haar nieuwe man en haar zoon probeert ze hier een nieuw leven op te bouwen. Maar al snel vertoont haar zoon raar gedrag. Heeft hij een gespleten persoonlijkheid of is het wat anders?

Deze door Mario Bava geregisseerde film heeft werkelijk veel tijd nodig om op gang te komen. Pas na een uur en tien minuten begint het echt interessant te worden. Toch zijn de eerste 70 minuten wel nodig om de verwikkelingen te volgen. Maar heel veel meer dan ‘erg gebeurt iets engs ? help’ en Dora schrikt wakker (het was maar een nachtmerrie) is het niet.

En toch, de laatste 20 minuten zijn intrigerend, verrassend en surrealistisch. En daardoor in latere tijden veelvuldig gekopieerd door andere filmmakers. Daarom durf ik wel te stellen dat Mario met Shock een boeiende film heeft achtergelaten die zeker de moeite waard is.
Wederom wel weer voor de nostalgische kijker die zich niet laat be?nvloeden door technische imperfectie.

Deze film is ook wel bekend als ‘Beyond The Door II’

Over de auteur

avatar

3 reacties

Laat een antwoord achter