Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Strangers, The
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een jong koppel verblijft in een afgelegen vakantiehuis voor wat extra romantiek in hun leven. Helaas gaat dat plan mooi niet door, en worden ze op brute wijze gestalkt en aangevallen door 3 onbekende psychopaten met maskers.

GORE
Een afgeschoten hoofd, en wat mes-actie, niet echt scenes om van te kotsen dus.

ACTEERWERK
Liv Tyler is goed, Scott Speedman is goed, meer valt er niet te zeggen hier!

CONCLUSIE
The Strangers is een film waar ik al lang op zit te wachten, en mijn verwachtingen waren hoog! Zijn mijn hoge verwachtingen waar gemaakt? Ja en nee.

The Strangers heeft een simpel, maar effectief plot, goede acteerprestaties en de regie is ook bovengemiddeld goed. Ook moet ik zeggen dat het feit dat deze film eigenlijk geen gruwelijke gore en martelingen bevat mij wel beviel, want zo blijkt dat sommige films dat niet nodig hebben. Dat allemaal kon ik zeker waarderen aan de film!

Maar deze film heeft in mijn ogen te veel fouten om nog goed te zijn. De personages zijn dom. En dan bedoel ik ook ECHT dom, ze hadden zo vaak kunnen vluchten dat ik op een bepaald punt de tel kwijt raakte, ze maakten domme beslissingen en waren gewoon niet snel genoeg, dat vond ik irritant. De 3 gemaskerde persoontjes leken als geesten te verdwijnen en weer op te duiken, ok het is creepy voor 1 keer, in de Michael Myers- traditie, maar als ze keer op keer weer verdwijnen begin ik als kijker toch de twijfelen aan de intelligentie van de makers.

Het geheel was niet nieuw, niet spannend en richting het eind van de film dacht ik bij mezelf, pffff alweer een ‘enge’ stalker met een masker die toch weer verdwijnt? Ik vond deze film ook totaal niet eng, ik vond het gewoon saai worden na een uur, omdat deze gewoon te veel in herhaling valt, wat ook niet helpt is dat de trailer ALLE enge stukjes al verraadt. Daardoor is het natuurlijk ook al een stuk minder verrassend. Toch vond ik deze film niet meer interessant na een tijdje, en had ik meer zin om een wandeling te maken dan hem af te kijken.

The Strangers was voor mijn persoonlijk een teleurstelling, en een behoorlijk nutteloze film ook. Als je in de mood bent voor een griezelige film in de trant van deze, kijk dan Ils, of Vacancy, beiden vele malen beter dan dit!

Over de auteur

avatar

10 reacties

 1. avatar
  Bas

  Ik vond het toch echt een sterke film! In ieder geval stukken beter dan Vacancy! Sterker nog: toen ik Vacancy aan het kijken was dacht ik steeds “hee, dit deden ze in The Strangers een stuk beter”!

 2. avatar
  EvilGina

  Naar deze review te hebben gelezen had ik zo me twijfels om hem te gaan kijken , Nou ik heb er toch voor gekozen om deze film te gaan kijken en ik moet zeggen Bo Senden dat ik het niet met je eens ben en hij hoort wel een hogere cijfer te krijgen ik vind de cijfer een 7,5 wel perfect kortom ik vond het een hele mooie film 🙂

 3. avatar
  bcool

  Ik vond hem ook nogal tegenvallen “Ils” vond ik echt veel beter. In deze film deden ze wel hele domme ontsnappings pogingen en nog veel dommere terugvallen. Ik vond het ook niet echt “myers achtige ” vertoningen aangezien deze personages niet echt hun best deden ofzo Myers is gewoon traag deze gewoon lui ofzo er waren kansen genoeg om wat te doen maar dan liepen ze gewoon weg om ze vervolgens weer te zoeken.

 4. avatar
  Tump

  Vo;gens mij was het de bedoeling van “de vreemdelingen” om zomaar te verdwijnen, ze leieten hun prooi af en toe hopen op ontsnapping. Ze wisten volgens mij precies wat ze deden.

Laat een antwoord achter