Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Taking Lives
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Met groot genoegen ging ik gisteren naar deze film. Het zou een gelijkwaardige film zijn van Seven, Silence of the Lams en Hannibal. Alle drie vond ik ze goed. Oke, het zijn geen specifieke horros maar meer trillers. Toch hebben ze wel degelijk overeenkomsten, metname de special effect qua schrikreactieopwekking en bloedsporen. In deze film wordt je smakelijk getracteerd op met stenen kapot geslagen gezichten en afgehakte handen, waarmee de moordenaar de identiteit van zijn slachtoffers wil verbergen. Er zitten een paar beste “hart-overslaners” in en het verhaal heeft enkele verassende wendingen. Vooral het einde is weergaloos. Ik zal daar niks over verklappen….

Het verhaal: Angelina Jolie is een macabere FBI agente, die slaapt tussen de bloederige foto’s en in graven van slachtoffers gaat liggen. Daardoor is ze wel een uitstekende profielschetster en gaat ze tot het uiterste. Als ze in Canada gevraagd wordt een vreemde moord te helpen oplossen, stuit ze op veel verzet bij haar nieuwe collega’s. In eerste instantie komt ze wel op goede ideeen, maar heeft toch weinig inbrenging in het oplossen van de inmiddels oplopend aantal moorden. Een moeder die beweerd haar dode en zeer gevaarlijke zoon gezien te hebben, geeft het verhaal een andere wending, net als een getuige die een van de moorden heeft gezien.

Verder kan ik niks meer vertellen, zonder iets van het plot te verraden, maar reken erop dat niets is wat het lijkt.

Spannende film, zeer best acteer talent, en net als ik toen bij Seven ooit zei: De schrijver/bedenker is in zijn hart een psychopaat, anders verzin je zoiets niet!

Over de auteur

avatar

10 reacties

 1. avatar
  Dutch Psycho

  Ik had het ook over gerelateerde horrorafdelingen, zoals erg bloederige toestanden, freaky people. etc. En hij kan misschien niet hoog gerate zijn, amusant en spannend is ie zeker…

 2. avatar
  mastah

  been there done that…. niks wat we nog nit gezien hebben… een beetje een filmkenner van misdaadfilms weet het einde al bij het begin van de film… verder is het geen verkeerde film, maar de verassende wendingen zijn al zo vaak in andere films gebruikt dat het eigenlijk een beetje cliches zijn geworden… en die zijn natuurlijk niet echt verassend meer.

 3. avatar
  pinhead

  wat doet deze film op een horror site! dit was toch geen horror film!! het enige positieve aan de hele film was dat je de tities van angelina weer kon bekijken!!

 4. avatar
  taking_lives

  deze film is echt iets voor mensen die van misdaadthrillers houden en omdat er weinig bloed in voorkomt vinden de mensen het nix aan…. maar ik vond hem best wel mooi ik heb hem zelfs al 4 x gezien!!!!

Laat een antwoord achter