Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Vier jongeren rijden met hun jeep dwars door Texas op hun laatste road-trip voordat de 2 jongens naar Vietnam moeten vechten in de oorlog. Door een vreselijk ongeluk worden 3 van hen naar een verlaten huis gebracht door de bloeddorstige sheriff Hoyt, in het huis staat hen nog veel te wachten, tenzij Chrissie, een van de meisjes hun kan redden van Leatherface…

Acteewerk
Jordana Brewster is een goede actrice maar hier doet ze niet veel meer dan schreeuwen en rennen, ach ja, dat hoort natuurlijk ook bij een Texas Chainsaw Massacre film. Diora Baird was een aangename verrassing; ik had zeker niet gedacht dat zij, die eruit ziet als de bimbo van de eeuw een goede actrice was. R. Lee Ermey is natuurlijk weer goed als vanouds in een gemene rol als onze favoriete sheriff.

Gore
Exploderende hoofden, afgehakte hoofden en andere lichaamsdelen, een kettingzaag door een borstkas, gevilde lijken, een hamer tegen het hoofd, doorgesneden keel, afgehake benen, een haak door de schouder en nog veel meer. TCM; The Beginning scoort op het gebied van gore en is zeker smeriger als al zijn voorgangers!

Conclusie
Een teleurstelling, ik had verwacht dat we een goed verhaal, een goed uitleg over Leatherface en zijn familie en een goed plot in een spannend jasje zouden krijgen. Maar wat ik kreeg bij TCM’The Beginning was anderhalf uur vol moord, over the top gore, en sadisme. Niet dat daar wat mis mee is, maar dit deel van de serie mist ALLES wat zijn voorgangers -ook de slechte- wel hadden; spanning.

The Texas Chainsaw Massacre remake uit 2003 was veel, veel beter en enger dan The Beginning. Deze had meer gore en moorden dan zijn voorganger, maar mist voor de rest alles wat de 2003 versie wel had; goede personages die werkten, voldoende spanning, een creepy sfeertje, een redelijk geloofwaardig geheel en ga zo maar door.

Voor de hardcore fans onder ons; TCM The Beginning heeft een arsenaal aan smerige gore en moorden, maar meer heeft deze film helaas niet te bieden. De moorden in de 2003 versie waren zeker beter en enger, dus dat gegeven was ook al niet geweldig. Enkele stunts waren daarentegen wel geslaagd en dat maakte het geheel kijkbaarder.

The Beginning, dat staat er zo levensgroot op de poster, maar het enige wat je eigenlijk ziet van The Beginning is de geboorte van Leatherface. Verder word er niet echt veel uitgelegd over de moordpartijen van Leatherface en zijn familie. Ze hadden naar mijn mening beter een vervolg ervan kunnen maken.

Ik zou zeggen, als je een echte fan bent moet je hem in de bioscoop zien, maar wacht anders maar op de dvd en kijk liever de versie uit 2003 nog eens, die is veel enger.

Over de auteur

avatar

15 reacties

 1. avatar
  richard

  Goeie film inderdaad! Correctie horror master, een horror draait om de gore en schokkende momenten terwijl een thriller meer opbouwende spanning heeft! een horror kan wel eng zijn maar het gaat meer om de smerigheid!

 2. avatar
  sawfan

  tcm the beginning is zeker niet zo goed als zijn voorganger uit 2003, die was spannend en orgineel, maar deze heeft totaal geen spanning! Dat mag de pret natuurlijk niet bederfen, want om een keer te kijken is ie de moeite waard maar verwacht er niet te veel van want er word niks nieuws over leatherface verteld dat erg jammer is. ik geef deze film een 6.5! leuk geprobeert maar niet geslaagd!

 3. avatar
  Legioen

  Gisteren voor een tweede keer gezien, en toch weer een zware teleurstelling. De grote minpunten vind ik zelf het ontbreken van een echte “beginningsfeer”, het begint gewoon zomaar.. en totaal geen opbouw, Hoyt is gewoon ineens gestoord en ineens eten ze mensen, gewoon, zomaar:S En jezelf historische vrijheden geven is een gegeven wat vaker voorkomt bij films, maar kannibalisme tijden de Korea-oorlog noemen als oorzaak van Hoyt’s plotselinge uitbarsting van honger naar mensenvlees gaat me te ver…

Laat een antwoord achter