Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
The Collector
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Even van te voren: dit is mijn allereerste review ever, so please don’t blame me als het slecht is haha.

‘Van de makers van SAW IV, V en VI’ prijkt er op de voorkant van de hoes. Nou vind ik persoonlijk dat bovengenoemde SAW films nou niet bepaald je van het zijn, maar aangezien ik een groot liefhebber ben van gore heb ik toch maar 15 euro betaald en de film mee naar huis genomen. Helaas. Aangezien het dus van de sick minded makers van bovengenoemde SAW films afkomstig is, verwachtte ik toch wel redelijk vermaak op het gebied van gore en martelingen. NOT.

Het verhaal luid als volgt:

Arkin heeft veel schulden en de schuldeisers zitten hem op de hielen. Met een laatste inbraak wil hij zich redden. Hij gaat naar de villa van zijn opdracht gever om een diamant te stelen. Maar hij is niet alleen, een gemaskerde seriemoordenaar heeft overal in het huis vallen geplaatst. Arkin is gevangen, in elke kamer wachten hem nieuwe, dodelijke verassingen. Als hij uiteindelijk een beestachtig gefolterd gezin aantreft, ontsteekt hij in woede. Maar eerst moet hij in het huis een nog levende dochter van het gezin zien te vinden..

Nou goed, klonk voor mij veelbelovend, dodelijke boobytraps door het hele huis en een beestachtig gefolterd gezin. De enige die beestachtig gefolterd was, is de man des huizes, de oudste dochter vind redelijk aan het eind van de film samen met haar vriendje de dood door een boobytrap, de jongste dochter is ergens verstopt en mama ligt met wat schrammetjes in bad vastgeketend. De boobytraps waren nou ook niet echt geweldig, goed bedacht dat wel maar ik had van de makers van de SAW films toch wel wat méér verwacht. Ik snapte het verhaal ook niet helemaal, het schijnt dat meneer de moordenaar mensen verzamelt en dat je gezegend bent als ‘ie je mag, vind ‘ie je niet leuk dan brengt hij je om. In het begin van de film zijn ook twee vreemde mensen in het huis te vinden (kom je pas later in de film achter), die in een kist gegooid worden ofzo als ‘lokaas’. Geen idee van hoe wie wat en waarom, maar goed.

Ik zal de film toch eerst huren als je toch benieuwd bent, het is ‘leuk’ voor mijn collectie en er zit een mooie metalen hoes omheen, maar ik heb toch mijn lesje wel geleerd; nooit zomaar meteen een film kopen (als hij duurder dan 5 euro is), zonder dat je het ooit gezien hebt.

Over de auteur

avatar

9 reacties

 1. avatar
  Spiky

  Niet mee eens, ik vond deze film zeker een 9 waard en beter als die saw troep !rnSpannend en heel veel gore ! Ik snap niet waarom een 5 ??rnHet is één van de beter horrorfilms van het jaar !

 2. avatar
  Likethehorror

  Ik heb hem nog niet gezien, maar ik ben er wel benieuwd naar. Of die film goed is of niet, ik ga hem toch zien. Ik ben altijd al een saw fan geweest, al hoewel sommige saw films minder goed waren dan de andere. Deel 1 sprak me bijvoorbeeld meer aan dan deel 6, enz. Ik ga deze dus zeker bekijken ondanks deze review!

 3. avatar
  Klaagzang

  Was nioeuwsgierig en k vond hem wel s de moeite waard te huren. Tot ik hem zag lol . Je krijgt de personages niet goed te kennen omdat de ‘actie’ te vroeg begint. En deze houd ook niet op. Ik vond het een saaie film hierdoor, wat spijtig is want ze had goeie aspecten. Het verhaal was echt een ftw-moment en de ‘killer’ had blijkbaar geen enkele reden om te killen x) zoals ik al zei, goede ideën, slecht uitgewerkt… Een 5 is daarom welverdiend, omdat hij op niks sloeg, terwijl er unieke dingen aan zaten. Ik vond het geen goede film xD

Laat een antwoord achter